« Alla nyheter

En utblommad maskros vars frön sprids för vinden

2022-08-24

Tävla om Lätt att sprida-priset 2022

Tillsammans sprider vi smarta lösningar. Att det finns många smarta lösningar vet vi, men hur enkelt är det att ta efter och lära av varandra? Det tar vi reda på genom Lätt att sprida-priset. 

Vad är Lätt att sprida-priset?

Lätt att sprida-priset är en utmärkelse som delas ut under Innovationsveckan för att lyfta fram och sprida smarta lösningar i offentlig sektor som är lätta för andra verksamheter att ta till sig och återanvända.

Priset delades ut första gången år 2019 och har genom åren handlat om lösningar som utvecklats och implementerat på egen hand i verksamheter, hur framgångsrikt införande av redan befintliga tjänster eller arbetssätt som kan vara av nytta för andra.

Varför behövs detta pris?

Innovationsveckan ska inspirera andra och sprida goda erfarenheter. Vara lätt för andra att testa själva, så vilka innovationer kan spridas vidare? Vilka är lätta att ta efter? Vi vet att det finns många smarta lösningar runt om i offentliga Sverige. Genom att arrangera en tävling vill vi utmana till att skapa enkla smarta innovationer som är lätta för andra att ta efter och visa på vikten av att dela goda exempel. 

För vem

Alla kan anmäla sina bidrag till tävlingen, sedan är det upp till besökare och deltagare att rösta på sin favorit.

Hur?

De tävlande ska beskriva sina lösningar i en kort film på max 1 minut, som därefter ska kunna spridas vidare på ett enkelt sätt.

Tävlingen avgörs genom en öppen omröstning under Innovationsveckan där den som står med flest röster vinner.

Här kan du anmäla ditt bidrag till Lätt att sprida priset (länk)