Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • 6 oktober 09:0010:00
 • SKR
 • Seminarium/föreläsning
 • Workshop
 • Övrigt
 • Dina Nyheter från framtiden

  Välkommen till 2035! Vi tar del av en nyhetssändning med olika framtidsscenarier. Tillsammans diskuterar vi de olika scenarierna och hur vi kan arbeta med framsynsfrågor.

  Ibland känns det som att framtiden rusar mot oss och liksom bara händer. Men genom att utforska olika möjliga framtider, får vi hjälp att fatta modigare beslut idag och forma den framtid vi vill ha imorgon.

  Under den här workshopen utforskar vi olika framtider med hjälp Dina Nyheter, en fiktiv nyhetssändning från år 2035. Den innehåller inga svar, inga visioner, inga spådomar. Bara möjliga framtider i form av scenarier som ska väcka tankar och funderingar om hur det är att leva i Sverige i framtiden. Vi tittar på filmen gemensamt och därefter tränar vi vår framsynsförmåga tillsammans och delar våra perspektiv.

  Filmen Dina Nyheter visas och diskuteras under Innovationsveckans toppledarsamtal måndagen den 2 oktober. Ledarna för de organisationer som står bakom Innovationsveckan resonerar kring framsyn och hur t.ex. scenarier eller framtidsprototyper kan bli en del av organisationers planering, styrning och ledning. https://innovationsveckan.nu/program/toppledarsamtal/

   

   

  Information

  Datum
  6 oktober
  Tid
  09:00–10:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  SKR
  Kontaktperson
  Tove Löfgren
  E-post
  tove.lofgren@skr.se
  Föranmälan krävs
  Anmälan
  Länk till skickas till alla som är anmälda någon dag innan arrangemanget
  Länkar
  https://innovationsveckan.nu/program/toppledarsamtal/