« Alla nyheter

Carola

2022-09-21

Vi kämpar med samma saker över hela Sverige

Därför behöver vi haka i varandra och sprida det vi gör. Det är en av lärdomarna med att delta som arrangör under Innovationsveckan.

– Men du måste våga ta i lite, utmana och ha kul. Innovationsveckan är ett fantastiskt sätt att sprida egna exempel och kunskap, säger Carola Samuelsson Innovationsstrateg på Borås Stad.

Allt började med citatet från en professor: ”Innovation by frustration”.

Borås stad hade under Innovationsveckan 2021 ett hundratal lyssnare på varje aktivitet. Med temat att Borås stad fyllde 400 år fick lyssnarna genom livesändningar följa en resa från var och hur det började till nuläget och framtid.

– Vi startade med ett övergripande perspektiv, gick vidare till att titta på företag för att landainom kommunen och avslutade med vår återkommande Inspirationsdag som är ett internt perspektiv, berättar Carola.

För att nå ut med sina aktiviteter användes dels Innovationsveckan.nu, Borås Stads egna intranät och stadens webbsida.

Mer samverkan och klokare

Borås stad har genom sin medverkan under Innovationsveckan fått ännu mera samverkan, samlat ihop kunskap och därmed blivit klokare för varje år som Carola ser det.

I år deltar Borås stad med en heldag den 4 oktober på tema om hållbarhetsdimensionerna, Socialt Hållbart Borås, Klimatneutrala Borås och Innovation för hållbar ekonomistyrning samt Mänskliga rättigheter och hållbarhet. Carola själv är sist ut med ”Varför ska vi arbeta ed innovationer i offentlig sektor?”

Dagen avslutas med en timmes samtal med politiker om möjligheter och dilemman med hållbarhetsarbete.