Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober 11:0011:50
 • Vinnova tillsammans med Samverket
 • Seminarium/föreläsning
 • Leda och organisera
 • Vi behöver innovera hur vi innoverar – välkommen till lansering av Samverkets playbook

  Vår tids utmaningar går över så väl organisatoriska som geografiska ansvarsområden och förutsätter därför effektiva arbetsformer där vi inom det offentliga tar ansvar för att undanröja hinder och tar fram nya, träffsäkra lösningar på problem.

  Precis som coworking inom näringslivet har visat sig stärka innovationskraften hos företag har Samverket erbjudit offentlig sektor att i innovativa miljöer mötas över organisationsgränser, dela viktiga perspektiv för att gemensamt göra skillnad. Samverket har inspirerat till innovation runt om i Sverige och har också väckt internationellt intresse.

  Samverket playbook – coworking i offentlig sektor
  Under två år har det Vinnovafinansierade projektet Samverket utvecklat och drivit två coworking- och innovationshubbar för offentlig sektor i Stockholm respektive Östersund. Erfarenheterna från projektet har nu sammanställts i en playbook som lanseras under Innovationsveckan.

  Under webbinariet möter du Niklas Huss, Jenny Sandström och Maria Svensson Wiklander som drivit projektet samt Erik Bakkman, Polisen, Sara Penje Lidingö stad, landshövding Marita Ljung Länsstyrelsen i Jämtland.

  Du får ta del av berättelser från de som varit en del av projektet och lyssna till de som följt projektet (följeforskare Lena Lid Falkman Handelshögskolan i Stockholm).
  Du får också tips om hur du kan använda playbooken.

  Webbinariet leds av Jenny Engström från Vinnova.

  Information

  Datum
  5 oktober
  Tid
  11:00–11:50
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Vinnova tillsammans med Samverket
  Kontaktperson
  Marianne Löfgren
  E-post
  marianne.lofgren@vinnova.se