Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2023 14:0014:40
 • Svenska Bostäder, Theory Into Practice
 • Seminarium/föreläsning
 • Grön omställning
 • Övrigt
 • Utvecklingen av framtidens delningsbostad i Svenska Bostäders regi – från idé till verklighet

  Välkommen till ett samtal om framtidens kollektiva boendeformer. Svenska Bostäder tillsammans med Theory into Practice delar med sig av hur de genom en innovativ process med användaren i fokus tog fram tre nyskapande koncept för delat boende och samtalar kring delat boende, innovation och implementering.

  Hösten 2022 inledde Svenska Bostäder projektet Framtidens delningsbostad där målet var att undersöka hur Svenska Bostäder kan bygga och förvalta delningsbostäder utifrån dagens förutsättningar och det allmännyttiga uppdraget. Projektets målsättning var att utveckla koncept för delade boendelösningar som bidrar till ökad resurseffektivitet, prisrimlighet och social samvaro. Genom en samskapande och innovativ process har tre koncept för delade boendelösningar tagits fram som kan tillämpas i såväl nyproduktion som befintligt bestånd. Projektet har drivits av Svenska Bostäder i samarbete med arkitektkontoret Theory Into Practice. Ett av koncepten kommer också införas i befintligt bestånd i närtid.

  Projektgruppen på Svenska Bostäder och Theory into Practice bjuder nu in till ett seminarium där vi delar med oss av projektresultaten och samtalar kring delat boende, innovation och implementering. Samtalet vänder sig både till intresserad allmänhet och branschkollegor. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor i slutet av aktiviteten.

  Om arrangörerna:

  Svenska Bostäder är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Stockholm stad. Sedan 1944 äger och förvaltar Svenska Bostäder ett stort bestånd av fastigheter och deltar aktivt i utvecklingen av stadsdelar, bostadsområden och hem för stockholmarna. Vår främsta uppgift är att ge våra kunder förutsättningar att skapa sig ett hem, där de trivs och vill stanna kvar. Svenska Bostäder, inklusive dotterbolaget Stadsholmen, innehar omkring 28 000 hyreslägenheter i Stockholm.

  Theory Into Practice (TIP) är praktiserande arkitekter liksom innovatörer inom hållbart samhällsbyggande. Ett särskilt fokus är bostadens roll som bas i ett välmående samhälle. TIP är kunniga i hur bostadsarkitektur, det materiella, kan kombineras med immateriella aspekter för att nå fungerande bostadskoncept.

  Information

  Datum
  4 oktober, 2023
  Tid
  14:00–14:40
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Svenska Bostäder, Theory Into Practice
  Kontaktperson
  Johanna Lindroth
  E-post
  johanna.lindroth@svenskabostader.se
  Sändningslänk skickas till alla som är anmälda
  Länkar
  https://www.svenskabostader.se/
  https://www.theoryintopractice.se/