Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2023 14:3015:45
 • RISE
 • Seminarium/föreläsning
 • Så kan systematisk innovationsledning bli ett stöd för klimatanpassning

  Sommaren 2023 har många kommuner blivit varse konsekvenserna av extrema väderhändelser. Flera av de kommuner som drabbats av översvämningar i år finns bland de kommuner i Sverige som är sämst förberedda inför, och anpassade till effekter av klimatförändringarna. Behovet av att hitta former för klimatanpassning är större än någonsin.

  Det finns många aspekter att ta hänsyn till för de som ska hantera såväl dagens som kommande effekter av ett förändrat klimat. Att utveckla lösningar som möter behoven på alla plan kan vara utmanande och komplext.

  I detta seminarium delar vi med oss av resultat och analys av den senaste kartläggningen av svenska kommuners klimatanpassningsarbete och hur ”receptet” för framgångsrik klimatanpassning kan se ut. Vi berättar också hur systematisk innovationsledning och ledningssystem för innovation kan fungera som effektiva verktyg när kommuner ska arbeta systematiskt med klimatanpassning.

  Medverkar gör:

  Hanna Matschke Ekholm, projektledare och utredare inom klimatanpassning, på RISE. Hanna har genomfört flertalet kartläggningar och utredningar samt agerat expertstöd inom klimatanpassningsområdet.

  Natalie Gustafsson, innovations- och processledare inom innovationsledning, på RISE. Natalie håller bland annat i partnerskap inom ledningssystem för innovation och professionalisering av innovationsledare inom såväl näringsliv som offentlig sektor.

  Eva Stattin, innovations- och processledare inom innovationsledning, på RISE. Eva jobbar sedan läge i gränssnittet mellan innovation, digital transformation och hållbarhet med fokus på hur digitalisering kan bli möjliggörare för klimatanpassning, minskad miljöbelastning och hållbar innovation.

  Seminariet riktar sig till alla som vill öka sin förståelse för hur ökad förmåga till förnyelse och innovation också kan bidra till förbättrade möjligheter att möta extrema väderhändelser och utveckla former för klimatanpassning.

  Seminariet genomförs digitalt via Teams och är öppet för alla som önskar delta. Utöver presentation från RISE experter inom klimatanpassning och innovationsledning kommer det finnas utrymme för frågor, dialog och diskussion.

  Information

  Datum
  4 oktober, 2023
  Tid
  14:30–15:45
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  RISE
  Kontaktperson
  Eva Stattin
  E-post
  eva.stattin@ri.se
  Seminariet är öppet och det går bra att ansluta via angiven Teams-länk så kommer arrangören att släppa in deltagarna i mötet. Det kommer vara presentationer och möjlighet att ställa frågor och föra dialog.