Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober, 2023 08:2009:00
 • Umeå
 • RISE
 • Seminarium/föreläsning
 • Grön omställning
 • Kompetensförsörjning
 • Mobilitet under omställning

  Mobilitet och transporter utgörs av ett komplext nätverk i vårt samhälle. Denna dynamiska sfär är uppbyggd av en mängd sammanflätade element vars omfattning sträcker sig från individuella resebeteenden till den djupgående komplexiteten i samhällsplaneringen. Vi vill gärna bjuda in dig att utforska utvalda forsknings- och projektresultat genom en se

  Mobilitet och transporter utgörs av ett komplext nätverk i vårt samhälle som är uppbyggt av en mängd sammanflätade element. Området sträcker sig från individuella resebeteenden till den djupgående komplexiteten i samhällsplaneringen.

  Individens resbeteende är fundamentalt i detta ekosystem, där våra personliga val och vanor påverkar mobilitetsmönster samhället. Samtidigt spelar godstransporter som försörjer våra samhällen med varor och tjänster en avgörande roll genom sin omfattning. För att skapa en hållbar framtid är det nödvändigt att överväga hur både personlig och kommersiell mobilitet kan optimeras för att minska miljöpåverkan och trängsel i våra städer och regioner.

  Policies och regleringar spelar en central roll i att styra mobilitets- och transportsektorn. Genom att utforma och genomföra rätt incitament och regler kan vi främja hållbara val och innovationer inom branschen. Samhällsplaneringen är en integrerad del av detta, eftersom den bestämmer hur våra städer och infrastrukturer utformas för att främja effektiv och miljövänlig transport.

  Vi står inför pågående och växande framtidsutmaningarna såsom att hantera mobiltet och transporters accelererande roll i klimatförändringar. För att möta ambitiösa hållbarhetsmål och, blir det allt viktigare att vi fördjupar vår förståelse för de mångfacetterade behoven, utmaningarna och potentiella lösningar som varierar mellan de olika aktörerna i detta omfattande ekosystem. Vi vill gärna bjuda in dig att utforska utvalda forsknings- och projektresultat som för oss närmare ett inkluderande och hållbart mobilitets- och transportsystem. Detta initiativ syftar till att bygga vår kollektiva förståelse och stimulera samverkan för att fylla det stora pusslet av lösningar som krävs för att skapa en mer hållbar och framtidssäker mobilitet och transport.

  Information

  Datum
  5 oktober, 2023
  Tid
  08:20–09:00
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Digitalt
  Adress
  Storgatan 65, Umeå
  + Google Map
  Arrangör
  RISE
  Kontaktperson
  Taline Sandberg Jadaan
  E-post
  taline.jadaan@ri.se
  Möjligt att delta fysiskt på Scharinska Villan i Umeå från klockan 8.00, sändningen börjar 8.20 som då sänds så fler kan delta digitalt.
  Länkar
  https://www.ri.se/sv/nyheter/kalendarium/thriving-north-innovationsveckan-2023