Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober 11:0012:00
 • AI Sweden och Vinnova
 • Seminarium/föreläsning
 • Nyttiggörande av data- samverkan och innovation baserad på data
 • Övrigt
 • Kraftsamling för AI i kommuner och civilsamhälle

  Vinnova och AI Sweden genomför nu en flerårig kraftsamling där kommuner och civilsamhälle får skräddarsydd hjälp att förstå hur AI kan användas och möjlighet att söka finansiering till konkreta projekt.

  För att accelerera användningen av AI hos kommuner och civilsamhälle kraftsamlar Vinnova tillsammans med AI Sweden under perioden 2022-2024 för att nå dessa målgrupper. Kraftsamlingen för AI i kommuner och civilsamhälle görs också i samverkan med DIGG, SKR och MUCF.

  Medverkar gör Fredrik Weisner, programledare AI på Vinnova och Mats Snäll från Myndigheten för digital förvaltning i ett samtal om satsningen, där fokus kommer ligga på att beskriva varför det är viktigt att vi satsar på AI i offentlig sektor och civilsamhället, och hur Kraftsamlingen ska arbeta för att accelerera användningen av AI. Frédéric Rambaud, digitaliseringsstrateg på Strängnäs kommun kommer därtill berätta om kommunens erfarenheter från att starta sin AI-resa.

  Information

  Datum
  5 oktober
  Tid
  11:00–12:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  AI Sweden och Vinnova
  Kontaktperson
  Rebecka Lönnroth
  E-post
  rebecka.lonnroth@ai.se
  Seminariet är öppet för alla och ingen föranmälan krävs. Ni deltar på mötesdagen genom att klicka på länken för digitalt deltagande ovan.
  Länkar
  https://www.ai.se/en/node/81535/kraftsamling-ai-i-kommuner-och-civilsamhalle
  https://www.vinnova.se/m/hur-kan-offentlig-sektor-mota-morgondagens-samhallsutmaningar/satsning-om-ai-for-kommu-ner-och-civilsamhallet/