Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober 09:2009:50
 • BIU Online, Ronneby Kommun, Storumans Kommun
 • Seminarium/föreläsning
 • Integrationsarbete med ett kommunalt helhetstänk

  BIU Online är en verksamhet som utgår från Ronneby kommun men med anställda runt om i landet med målsättning att samverka för en kvalitativ och effektiv integration av nyanlända, från barn till vuxna. Med ett kommunalt helhetstänk kan vi undvika att människor faller mellan stolarna och vi kan snabbare gå från utanförskap till arbetsmarknad.

  BIU Online har 50 kommunikatörer som pratar 26 olika språk placerade runt om i landet. Via kommunal samverkan kan vi stötta alla verksamheterna i en kommun med det som behövs för progression för deras nyanlända barn och vuxna. Studiehandledning i alla skolformer, kurser till utbildningsplikt/Arbetsmarknad, stöd för att hjälpa analfabeter, information från föreningar/arbetsgivare/myndigheter för att nå ut till nyanlända, samhällsorientering och även samtalsstöd vid psykisk ohälsa tillsammans med vårt elevhälsoteam med kurator/psykolog/sjuksköterska/Studie och yrkesvägledare, allt samlat under BIUS digitala “tak”.
  Ett verktyg som gör skillnad för alla som jobbar med frågor kring nyanlända i både skola, socialtjänst och andra kommunala insatser och projekt.

  Information

  Datum
  5 oktober
  Tid
  09:20–09:50
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  BIU Online, Ronneby Kommun, Storumans Kommun
  Kontaktperson
  Harald Kristiansen
  E-post
  harald.kristiansen@storuman.se
  Välkommen till en halvtimme med integration i fokus
  Länkar
  https://biuonline.se/
  https://www.facebook.com/biuonline