Är den nya yrkesgruppen "innovationsledare" de nutida hjältarna som kommer att rädda världen? Lyssna på experter från den svenska standardiseringskommittén SIS/TK 532 Innovationsledning prata om vikten av innovationsledning med koppling till hållbarhet, Sveriges konkurrenskraft och påverkan på offentlig sektor. Även certifieringar tas upp.
PROGRAM:
“På rätt spår mot hållbar framtid”
(JOLANTA WALLSTRÖM, Projektledare Standardisering Informationsteknik & Ledningssystem, Svenska Institutet för Standarder – moderator)
Presentation av SIS/TK 532 Innovationsledning och ISO 56000-serien med koppling till de globala hållbarhetsmålen.
“Hållbarhet driven av ISO för innovation”
(FERNANDA TORRE, VD Next Agents samt Innovations- och Strategiexpert)
Innovation är en disciplin som passar väl för att hantera osäkerhet och vi har aldrig tidigare behövt hantera så höga nivåer av osäkerhet som inom hållbarhetsprojekt. Organisationer måste sluta se hållbarhet som en fråga om regelverk och i stället ta vara på de nya möjligheter som hållbarhet medför. I denna presentation visar vi hur ISO-standarder kan underlätta för företag att driva nya hållbarhetslösningar och undvika förluster från en linjär modell.
(OBS: presentationen kommer att hållas på engelska)
“Personcertifiering av innovationsledare – vad vet vi hittills”
(INGRID KIHLANDER, Senior Forskare RISE)
Sedan 2017 har det i Sverige funnits en personcertifiering för innovationsledare – den första i världen. Hur har de certifierade personerna resonerat och vad har certifieringen initialt inneburit för dem?
“Internationellt kompetensramverk för innovationsledning – hur stärker det Sverige?”
(VILHO JONSSON, Founder av innovationsledningsbyrån Curlabs AB)
I Sverige har vi sedan några år tillbaka en generell personcertifiering för innovationsledare. Internationellt pågår nu ett arbete inom ISO och OECDs ekosystem med ett bredare internationellt kompetensramverk för olika roller inom innovationsledning. Vad kan det bli, när och hur kan det påverka Sverige och offentlig sektor?
“Q&A”
Möjlighet till diskussion och frågestund.
Information