Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 6 oktober, 2023 11:0011:30
 • Unga innovatörer, Luleå kommun
 • Seminarium/föreläsning
 • Grön omställning
 • Innovation på schemat engagerar unga i kommunens hållbarhetsarbete

  Vi måste öka takten i klimatarbetet – och Luleå är inget undantag. Det finns lösningar men vi måste våga tänka nytt och prova nya saker. Därför bjuder Luleå kommun tillsammans med Unga innovatörer in gymnasieelever i Luleå till en "Hållbarhetsutmaning" där uppdraget är att komma med nya lösningar på hur klimatavtrycket kan minska.

  Våra utsläpp av koldioxid är för höga i världen och i Luleå. Vi behöver vända utvecklingen snabbt, för att bidra till en bra framtid. Luleå kommun tror och vill att många fler kommer att flytta till Luleå framöver. Befolkningen ska öka till hundratusen, samtidigt som klimatpåverkan krymper ner till noll. Det ska vara uppnått senast år 2040.

  I den här föreläsningen får du höra om hur Luleå kommun och Unga innovatörer gjort när tillsammans lagt upp ett gemensamt arbete kring en hållbarhetsutmaning till gymnasieelever.

  Föreläsningen vänder sig till dig som arbetar med hållbar utveckling inom kommun och offentlig verksamhet för att inspirera till hur man genom att arbeta med innovation i skolan kan engagera unga och på så sätt vidareutveckla det pågående hållbarhetsarbetet.

  Information

  Datum
  6 oktober, 2023
  Tid
  11:00–11:30
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Unga innovatörer, Luleå kommun
  Kontaktperson
  Karin Di Luca
  E-post
  karin.diluca@ungainnovatorer.se
  Länkar
  https://ungainnovatorer.se/
  https://www.lulea.se/