Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober 10:0011:00
 • SKR
 • Workshop
 • Leda och organisera
 • Övrigt
 • Innovation i kommuner och regioner – Vart står vi? Vart går vi?

  SKR:s styrelse har presenterat ett förslag till en ny vision som lyder: ”Världens mest innovativa och omtänksamma välfärd”. Visionen kommer i en tid då behovet av förnyelse stort. Vad behöver vi göra för att nå visionen, vilka frågor bör SKR ha extra fokus på och hur kommer vi till görandet? Välkommen att forma framtiden med oss!

  I början av 2000-talet var offentliga sektorns perspektiv nära nog osynligt i samhällets diskussion kring innovation. Sakta förändrades detta. Under 2010-talet tillsattes utredningar, nya förvaltningspolitiska mål infördes, Vinnova och SKR samarbetade för att öka förmågan till innovation i offentlig verksamhet. Kapaciteten att arbeta med innovation förstärktes i kommuner, regioner och statliga myndigheter. Testmiljöer etablerades, innovationsupphandlingar testades, tjänstedesign omfamnades.

  Nu står kommuner och regioner inför ett decennium av stora utmaningar när det gäller personal, ekonomi och ökade behov och förväntningar från medborgare. Ekvationen är svår att lösa. Digitaliseringen ses som en frälsare och en del av lösningen. Även om teknik kan tas oss lång så behöver vi innovera för att fortsätta utveckla vår demokrati, våra samhällstjänster och vår gemensamma välfärd.

  I denna workshop vill vi ha hjälp av dig som arbetar med verksamhetsutveckling i kommun eller region att identifiera behov som SKR bör fokusera på i arbetet mot den nya djärva visionen.

  Information

  Datum
  5 oktober
  Tid
  10:00–11:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  SKR
  Kontaktperson
  Klas Danerlöv
  E-post
  klas.danerlov@skr.se