Vi tittar in i framtiden. Hur skulle Stockholms matförsörjning kunna se ut då? Vilken roll spelar städer, företag och forskning i det urbana matsystemet? Och vilket innovativt arbete krävs för att vi ska kunna äta god, hälsosam och hållbar mat?
Varmt välkommen till lunchseminariet där du får ta del av såväl frågeställningar som insikter om hur städernas aktörer kan samverka för att minska matens klimatpåverkan – en bra början för att säkra vår framtida matförsörjning.
Program:
09.30-10.00 Registrering och Kaffe
Seminariet inleds av Karin Wanngård, Finansborgarråd Stockholms stad och moderatorn Karin Ekdahl Wästberg, Innovationsdirektör Stockholm stad.
Keynote: Hur ser Stockholms klimatutmaning inom matområdet ut? Annika Jacobson, Klimatgeneral, Stockholms stad
Panel 1. Vad kan stadens aktörer gemensamt göra för att minska de konsumtionsbaserade utsläppen från livsmedel?
Annika Jacobson, Klimatgeneral Stockholms stad
Rebecka Milestad, Forskare inom hållbara matsystem, KTH
Filip Lundin, Grundare av Sopköket
Keynote: Ett nytt recept för matsystemet, Anna Löfgren Wilteus, Utlysningsansvarig Vinnova
Panel 2. Hur kan staden användas som testbädd och resurs för hälsosam och hållbar mat?
Mårten Frumerie, Verkställande Direktör, Stockholm Vatten och Avfall
Staffan Filipsson, Senior Projektledare, IVL Svenska Miljöinstitutet
Anna Löfgren Wilteus, Utlysningsansvarig Vinnova
Keynote: Stockholm och framtidens mat, Johan Jörgensen, Grundare, Sweden Foodtech
Panel 3. Hur kan Stockholms framtida urbana livsmedelssystem se ut och vad krävs för att säkra stadens matförsörjning?
Fredrik Gröndahl grundare Nordic SeaFarm samt Föreståndare för Blå Mat – centrum för framtidens sjömat KTH
Maria Smith, Generalsekreterare Axfoundation
Michael Martin, Senior forskare och adjungerad professor, IVL Svenska Miljöinstitutet
Johan Jörgensen, Grundare, Sweden Foodtech
Provsmakning och presentation av maten på tallrikarna, Gunnar Eriksson Kökschef Stadshusrestauranger Stockholm AB.
När: Programmet pågår mellan Kl.10.00-12.00 måndagen den 2 oktober 2023. Därefter avslutar vi med provsmakning av innovativ mat. Registrering och kaffe från 09.30.
Först till kvarn, begränsat antal platser. Obs! Boka gärna av om ni inte kan närvara, på så sätt kan någon annan få er plats.
Information