Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

  • Den här aktiviteten har ägt rum.
  • 2 oktober, 2023 10:0012:30
  • Stockholm
  • Stockholms stad
  • Seminarium/föreläsning
  • Innovation i ett urbant matsystem

    Vi tittar in i framtiden. Hur skulle Stockholms matförsörjning kunna se ut då? Vilken roll spelar städer, företag och forskning i det urbana matsystemet? Och vilket innovativt arbete krävs för att vi ska kunna äta god, hälsosam och hållbar mat?

    Varmt välkommen till lunchseminariet där du får ta del av såväl frågeställningar som insikter om hur städernas aktörer kan samverka för att minska matens klimatpåverkan – en bra början för att säkra vår framtida matförsörjning.

    Program:
    09.30-10.00 Registrering och Kaffe

    Seminariet inleds av Karin Wanngård, Finansborgarråd Stockholms stad och moderatorn Karin Ekdahl Wästberg, Innovationsdirektör Stockholm stad.

    Keynote: Hur ser Stockholms klimatutmaning inom matområdet ut? Annika Jacobson, Klimatgeneral, Stockholms stad

    Panel 1. Vad kan stadens aktörer gemensamt göra för att minska de konsumtionsbaserade utsläppen från livsmedel?
    Annika Jacobson, Klimatgeneral Stockholms stad
    Rebecka Milestad, Forskare inom hållbara matsystem, KTH
    Filip Lundin, Grundare av Sopköket

    Keynote: Ett nytt recept för matsystemet, Anna Löfgren Wilteus, Utlysningsansvarig Vinnova

    Panel 2. Hur kan staden användas som testbädd och resurs för hälsosam och hållbar mat?
    Mårten Frumerie, Verkställande Direktör, Stockholm Vatten och Avfall
    Staffan Filipsson, Senior Projektledare, IVL Svenska Miljöinstitutet
    Anna Löfgren Wilteus, Utlysningsansvarig Vinnova

    Keynote: Stockholm och framtidens mat, Johan Jörgensen, Grundare, Sweden Foodtech

    Panel 3. Hur kan Stockholms framtida urbana livsmedelssystem se ut och vad krävs för att säkra stadens matförsörjning?
    Fredrik Gröndahl grundare Nordic SeaFarm samt Föreståndare för Blå Mat – centrum för framtidens sjömat KTH
    Maria Smith, Generalsekreterare Axfoundation
    Michael Martin, Senior forskare och adjungerad professor, IVL Svenska Miljöinstitutet
    Johan Jörgensen, Grundare, Sweden Foodtech

    Provsmakning och presentation av maten på tallrikarna, Gunnar Eriksson Kökschef Stadshusrestauranger Stockholm AB.

    När: Programmet pågår mellan Kl.10.00-12.00 måndagen den 2 oktober 2023. Därefter avslutar vi med provsmakning av innovativ mat. Registrering och kaffe från 09.30.

    Först till kvarn, begränsat antal platser. Obs! Boka gärna av om ni inte kan närvara, på så sätt kan någon annan få er plats.

    Information

    Datum
    2 oktober, 2023
    Tid
    10:00–12:30
    Hur kan man delta?
    Lokalt på plats
    Adress
    Gyllene salen, Stockholms stadshus, Stockholm
    + Google Map
    Arrangör
    Stockholms stad
    Kontaktperson
    Janey Mehks
    E-post
    janey.mehks@stockholm.se