Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 6 oktober 08:2009:00
 • Umeå
 • RISE, SOLH, ECHAlliance
 • Seminarium/föreläsning
 • Ny teknik och data
 • Hur nyttiggör vi vårdens och omsorgens data i projektet SARDIN?

  Hur kan vi nyttiggöra användningen av data inom vård och omsorg? Hur kan det leda till förbättrad vård, forskning och en mer god och jämlik hälsa?

  I Vinnovas satsning ”Systemdemonstrator för nyttiggörande av vårdens och omsorgens data”, som stängde den 21 juni, sökte man projekt som i en verklig miljö kunde främja genomförandet av systemdemonstratorer inom vården och omsorgen. Man ville se hur innovativa och mogna lösningar kunde omsätta data i praktiken och omforma hela vårdssystemet. Tillsammans i ett omfattande samarbete strävade man efter att förbättra forskning, innovation, kvalitet, styrning och uppföljning för att främja god och jämlik hälsa.

  Projektgruppen SARDIN – Systemdemo, Analys, Resurseffektivitet, Datadelning, Integritetsskydd, Nyttiggörande, kommer att berätta mer om hur deras projektidé kan leda till att framtidens hälso- och sjukvård leder till en mer god och jämlik hälsa.

  Under eventet ”Norra Sverige kraftsamlar för god och jämlik hälsa” i Umeå i maj, arrangerat av RISE, SOLH och ECHAlliance, fick vi höra mer om de satsningar som gjordes i norra Sverige inom tre områden; Vinnovas systemdemonstratoransökan för tillgängliggörandet av hälsodata, Impact innovation inom hälsa och sjukvård samt en projektkavalkad från aktörer inom hälsa och sjukvård. Nu följer vi upp vad som hänt sedan sist gällande Systemdemonstratoransökan och hur vi kan skapa en mer god och jämlik hälsa i norra Sverige.

  Information

  Datum
  6 oktober
  Tid
  08:20–09:00
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Digitalt
  Adress
  Storgatan 65, Umeå
  + Google Map
  Arrangör
  RISE, SOLH, ECHAlliance
  Kontaktperson
  Christoffer Lundström
  E-post
  christoffer.lundstrom@ri.se
  Möjligt att delta fysiskt på Scharinska Villan i Umeå från klockan 8.00, sändningen börjar 8.20 som då sänds så fler kan delta digitalt.
  Länkar
  https://www.ri.se/sv/nyheter/kalendarium/thriving-north-innovationsveckan-2023