« Alla nyheter

2024-06-25

Kör bara kör!

Julia Olander och Gunilla Gudmunds jobbar i Göteborgs stad och de har arrangerat aktiviteter under Innovationsveckan sedan starten 2018.

Varför är innovationsveckan viktig för Göteborg stad? 

Vi kommuner sitter med i stort sett samma utmaningar och behöver vara kloka tillsammans. Innovationsveckan är ett fantastiskt tillfälle att sprida det vi gör i Göteborg till andra offentliga verksamheter i Sverige men även internt inom staden. Men det är också en möjlighet för oss att ta del av vad andra arbetar med och att skapa relationer.  

Ni har ju varit med från starten. Vad är annorlunda nu jämfört med hur det var för sex år sedan? 

Idag finns det en helt annan vana kring digitala möten och livesändningar än vad det gjorde för sex år sedan, det gör att vi helt kan fokusera helt på innehållet. När vi var med första gången fanns det inget stöd hos oss för att sända utanför staden vilket gjorde att vi stötte på patrull med brandväggar som gjorde att vi fick lägga mycket fokus på det tekniska.   

Vi har också förändrat vad och hur vi presenterar – första året presenterade vi innovationsarbete som vi själva drev. Nu är vi istället redaktörer för ett program som består av flera olika innovationsinitiativ som drivs i staden.  

Vilket är ert bästa tips till någon som funderar på att arrangera under Innovationsveckan 2024? 

Kör bara kör!