Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 6 oktober, 2022 10:0011:00
 • Länsstyrelsen Skåne, Funka Nu AB
 • Seminarium/föreläsning
 • Webbinarium: I Funkabutiken kan du öva på digitala betaltjänster

  Med pandemin ökade e-handeln. Men fortfarande varken kan, vågar eller vill alla handla online. Många intressenter, inte minst betaltjänstföretag, myndigheter, e-handeln och brukarorganisationer, är rörande överens om att stora grupper utestängs – men vad är lösningen?

  Varför inte en övningsbutik, där du kan lära dig hur det funkar i en trygg miljö? Länsstyrelsen Skåne vann tillsammans med Funka, experter på tillgänglighet, Post-och telestyrelsen (PTS) innovationstävling med projektet Funkabutiken: en digital plattform som lär ut grunderna i hur digitala betaltjänster fungerar, genom ett motiverande spel och övningar i varierande svårighetsgrad.

  Funkabutiken är speciellt framtagen för och med personer med kognitiva nedsättningar, äldre och teknikovana och används både av enskilda individer och i utbildningssammanhang, bland annat av pensionärsgrupper och i dagliga verksamheter.

  På webbplatsen finns praktiska övningar, instruktionsfilmer och handledarmaterial. Målet är att öka inkluderingen i samhället genom att inspirera fler att vilja och våga handla på nätet.

  Under webbinariet kommer vi att presentera Funkabutiken och berätta om bakgrunden till innovationsprojektet, vi kommer också att visa hur plattformen fungerar och svara på frågor från publiken.

  Information

  Datum
  6 oktober, 2022
  Tid
  10:00–11:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Länsstyrelsen Skåne, Funka Nu AB
  Kontaktperson
  Lisbet Smolka Ringborg
  E-post
  lisbet.smolka-ringborg@lansstyrelsen.se
  Anmälan görs via kalendariet på Länsstyrelsens Skånes webb. Länk till webbinariet kommer att skickas ut till deltagarna några dagar i förväg. Sista anmälningsdag är 5 oktober.
  Länkar
  http://www.funkabutiken.se
  http://www.funka.nu
  http://www.lansstyrelsen.se/skane/betaltjanster