Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 6 oktober 13:1514:00
 • Linköping
 • IoT world, Linköping Science Park, Tekniska verken, Prodelox
 • Seminarium/föreläsning
 • Hållbarhet
 • Regional utveckling
 • Samhällsbyggnad
 • Uppkopplade containrar – IoT world

  Tekniska verken Avfall har en långsiktig plan för att skapa en digital representation för tillståndet av sina fysiska tillgångar. Fokus i detta projekt har varit container och frågorna som vi jobbat mot att svara på för container har varit: Var står jag? Vad väger jag? Vad innehåller jag? När ska jag tömmas?

  För att kunna svara på dessa frågor har denna första del i projektet framförallt handlat om utvärdering av sensorer och tankar kring hur data kan användas för att svara på flera frågor. Nicklas Haraldsson, Prodelox, berättar om projketet och Tommy Andersson, Utsikt finns på plats för att svara på frågor.

  Tekniska verken har drivit flera delprojekt inom området avfall på temat ”Smart Container”. I det första projektet kom vi i mål med att fånga sensorsignalerna från containrar till mottagande system och presentation för användaren. Dock visade sig under valideringsperioden att sensorsignalen var för otillförlitlig för att kunna implementera i ett arbetsflöde. Problem med framförallt wellpapp som skapade fluktuerande värden då nya kartonger kastades in i containern. Därför startades delprojekt 2 med syfte att ta fram olika prototyper av sensorriggar som klarar att mäta innehåll under varierande förhållanden. Prototyper gjordes i mars 2021.

  I och med dessa har vi skapat oss förutsättningar för att kunna gå vidare och besvara den ursprungliga frågeställningen med att kunna göra bättre analyser kring hantering och flöden av avfall som kan utnyttjas till optimering av logistiksystemet. Där vi beaktar hela systemet inbegripet kärl, bilar och bakomliggande system för att kunna validera de önskade samhällsnyttorna med projektet i form av minskade kostnader och minskad trafik.

  Information

  Datum
  6 oktober
  Tid
  13:15–14:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Adress
  Linköping, Ebbepark, lokal – Spektrum, Linköping
  + Google Map
  Arrangör
  IoT world, Linköping Science Park, Tekniska verken, Prodelox
  Kontaktperson
  Ulrika Johansson
  E-post
  ulrika.johansson@linkopingsciencepark.se
  Anmälan
  Genom communityn IoT World har offentliga verksamheter testat nya möjligheter och utvecklat sitt kunnande inom Internet of Things. Nu vill vi dela med oss av utmaningar och lärdomar och inspirera fler till att utforska potentialen med IoT-lösningar inom offentlig sektor. Den 6 oktober deltar IoT World i Vinnovas innovationsvecka med ett varierat program där vi berättar om några av våra olika projekt. Evenemanget kommer genomföras på Spektrum i Ebbepark, Linköping, men går även att ta del av digitalt. Det går även bra att delta endast på några programpunkter. Ange i anmälan hur du vill göra. Efter varje presentation finns det tid för frågor och en paus.
  Länkar
  http://www.iotworld.se
  http://www.facebook.com/inaniotworld
  http://www.linkedin.com/company/inaniotworld