Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 7 oktober 15:0015:45
 • Helsingborg
 • Helsingborgs stad
 • Seminarium/föreläsning
 • Övrigt
 • UNOPS S3i Innovation Center Sweden – hur man skapar en sant global innovationsmotor

  Vi omvärldsspanar och lyssnar på när Jonas Michanek pratar om innovationsarbete på global nivå.

  För att lösa de globala målen till 2030 behövs stora krafttag av hela samhället. Då 75% av världens BNP är privat behöver näringslivet vara en stor del i arbetet med att nå målen. Därtill kommer det krävas innovationskraft av sällan skådade mått. Därav har FN-organet UNOPS startat ett antal globala innovationscenter för att accelerera privata investeringar i innovation, där öst-når väst och nord möter syd. En satsning där stora behov på platser över hela jorden nås av innovativa lösningar. En satsning som både innefattar startups och större organisationer. Hittills finns fyra center (Sverige, Antigua/Barbuda, Japan och Korea) men målet är 15 center fördelat i alla världsdelar.

  Välkommen att lyssna när Center manager Jonas Michanek berättar om satsningen och en startup-tävling, For A Better Future, som anordnas med Steve Angellos stiftelse För Vårt Sverige. Anmälan till tävlingen stänger 15 oktober – så är du en impact startup… in och anmäl dig här: https://forvartsverige.se/!

  Information

  Datum
  7 oktober
  Tid
  15:00–15:45
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Adress
  Drottninggatan 14, Helsingborg
  + Google Map
  Arrangör
  Helsingborgs stad
  Kontaktperson
  Lovisa Snekkersten
  E-post
  lovisa.snekkersten@helsingborg.se
  Ingen anmälan krävs. Du deltar genom att klicka på "länk för digitalt deltagande". Koppla gärna upp några minuter innan det drar igång.