Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 6 oktober, 2020 09:0012:00
 • Business Region Göteborg, Chalmers, Göteborgs Universitet, RISE, Johanneberg Science Park, Lindholmen Science Park, Sahlgrenska Science Park, Innovationsplattformen Region Västra Götaland, Innovatum
 • Seminarium/föreläsning
 • Hållbarhet
 • Hälsa sjukvård
 • Näringslivsutveckling
 • Regional utveckling
 • Samhällsbyggnad
 • Styrning och ledning
 • Verksamhetsövergripande
 • Testbäddar och innovationskraft i världsklass – hur gör vi för att inte bli omsprungna?

  Till 2030 skall världen ställa om. Testbäddarna är viktiga verktyg för att utveckla och påskynda lösningar som möter de globala 17 hållbarhetsmålen. Välkommen till ett webbinarium som visar upp en bredd av testbäddar och en namnkunnig paneldebatt som diskuterar Sveriges och Europas utveckling av testbäddar som verktyg för stärkt innovationskraft.

  Länk till inspelning av webbinarum:

  Länk till presentationer:
  https://bit.ly/30Iic7p

  Till 2030 skall världen ställa om. Testbäddarna är viktiga verktyg för att utveckla och påskynda lösningar som möter de globala 17 hållbarhetsmålen.

  Göteborgsregionen är den testbädds-tätaste delen av Sverige. Här finns testbäddar inom i de flesta discipliner, allt från testbäddar kring självkörande fordon, utveckling av lösningar för en åldrande hemmaboende befolkning till Sveriges äldsta marina forskningsstation. Här är kunskapen är hög, innovationsförmågan stor och viljan att samarbeta ligger i vårt DNA.

  Välkommen till ett webbinarium som visar upp en bredd av testbäddar och en namnkunnig paneldebatt som diskuterar Sveriges och Europas utveckling av testbäddar som verktyg för stärkt innovationskraft.

  PROGRAM

  9.00 Testbädd Göteborg:
  – Bred samverkan och utveckling av testbäddar
  – Från idé till hel bussarmé – så gick det till när staden/regionen ställde om till elbusstrafik
  Lars Bern, Business Region Göteborg

  9.30 Internationell utblick – Testing Innovation in the Real World:
  Hur står sig Sverige i jämförelse med EU och övriga Världen? Vad kan vi lära av andra?
  Siri Arntzen, ARUP (UK)

  Länk till rapport:
  https://www.nesta.org.uk/report/testing-innovation-real-world/

  10.00 Paneldebatt:
  Hur kan vi accelerera utvecklingen av testbäddar? Vad händer när andra delar av världen som Asien och Nordamerika har andra förutsättningar för stöd till testbäddar? Hur kan europeiska länder samverka för att stärka Europas innovations- och konkurrenskraft i en global konkurrens?

  Paneldeltagare: Göran Marklund, Vinnova; Pia Sandvik, RISE; Christian Ketels, Harvard Business School; Fredrik Hörstedt, Chalmers; Lars Bern, Business Region Göteborg (moderator)

  10.30 Testbäddsodyssé:
  Välkommen en testbäddsodyssé där flera av regionens testbäddar ger en inblick i sin verksamhet, utveckling och drift. Du bjuds på unika inblickar i flera av regionens världsledande och prisade testbäddar; AstaZero, HSB Living Lab, AllAgeHub, Kristineberg Center, PICTA, Virtual Gothenburg Lab.

  Information

  Datum
  6 oktober, 2020
  Tid
  09:00–12:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt