Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2022 09:0011:00
 • Hälsolabb: Experio Lab, SKR, Karlstads Universitet Samhällsnytta och Linköpings Universitet
 • Seminarium/föreläsning
 • Systemdesign och användardrivet utvecklingsarbete för Nära vård

  Välkommen till Hälsolabbs fjärde digitala lärseminarium om utvecklingsarbete för Nära vård. Vi presenterar vår nya rapport som beskriver erfarenheter och lärdomar från utvecklingsarbete för Nära vård i våra fyra piloter med fokus på användarcentrering och systemdesign.

  Hälsolabb ordnar sitt fjärde digitala lärseminarium om utvecklingsarbete för Nära vård. Vi presenterar vår nya rapport som beskriver erfarenheter och lärdomar från utvecklingsarbete för Nära vård i våra fyra piloter. Piloterna arbetar både med att bidra i konkreta utvecklingsarbeten med användarcentrering och systemdesign i fokus, och med att skapa kapacitet och förmåga till nya arbetssätt i regioner och kommuner för att möta komplexa utmaningar. Vi berättar också om hur vi jobbar med policy design tillsammans med statliga utredningar där vi involverar hela systemet när vi skapar ny policy.

  Deltar gör bland annat Lisbeth Löpare, samordnare Nära vård SKR, Daniel Zetterberg, utredare Myndigheten för vård- och omsorgsanalys, Rolf Åström, anhörigrepresentant, Johan Quist, docent och VD för Karlstads universitet Samhällsnytta och Åsa Himmelsköld, programchef Effektiv och nära vård Region Uppsala.

  Om Hälsolabb:
  Experio Lab driver tillsammans med SKR, Samhällsnytta Karlstads Universitet och Linköpings Universitet en arena för lärande och experimentering som stödjer omställningen till en Nära vård. Tillsammans med kommuner och regioner bygger vi upp en arena för samskapande, utveckling av nya arbetssätt och kunskap om hur man jobbar med komplexa utmaningar kopplade till hälsa och utvecklingen av en Nära vård. Arbetet fokuserar på görande men också på utveckling av styrning och ledning, policy och kultur som kan stödja omställningen. Arbetet är en del av SKR:s stöd till regioner och kommuner i omställningen till en Nära vård.

  Välkommen!
  Kajsa Westling och Kalle Pettersson, projektledare Hälsolabb

  Information

  Datum
  4 oktober, 2022
  Tid
  09:00–11:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Hälsolabb: Experio Lab, SKR, Karlstads Universitet Samhällsnytta och Linköpings Universitet
  Kontaktperson
  Kajsa Westling
  E-post
  kajsa.westling@experiolab.se
  Anmäl dig via länken. Efter anmälan får du en Teams-länk till seminariet. Seminariet är öppet så bjud gärna med dig andra intresserade.
  Länkar
  https://experiolab.se/larseminarium-4/