Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2022 08:1509:00
 • Innovationsledarna TMG IIMS tematiska mötesgruppen Implementing an Innovation Management System, ICP4IMS International Collaboration Platform for Innovation Management System
 • Seminarium/föreläsning
 • Systematisk innovationsledning – en ledstång för förnyelse och transformation ur ett kommunperspektiv

  Välkommen till en dialog om innovationsledning som verktyg för kommuner att klara både välfärdsuppdraget samt öka takten i omställningen till ”Smart hållbar stad”. Baserat på konkreta erfarenheter diskuteras bl.a. hur ett ramverk, i form av ett ledningssystem för innovation, kan stödja transformationsresan ur ett kommunperspektiv.

  Den snabba samhällsutvecklingen förändrar invånarnas behov och förväntningar på kommuners välfärdstjänster. Samtidigt skapar globalisering och snabba tekniska framsteg fantastiska möjligheter. En utveckling som på många sätt påverkar välfärden och hur vi lever, arbetar och umgås. Tillsammans med ökad oförutsägbarhet, klimatförändringar, förändrade krav och förväntningar på välfärden gör att kommuner nu står i en brytpunkt. Genom det kommunala självstyret har kommuner dessutom ett stort ansvar att utveckla samhället inom sitt geografiska territorium mot globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Hur kan man som kommun växla upp omställningsarbetet?

  Syftet med dialogen är att lyfta möjligheter – samt utmaningar – med att använda en internationellt överenskommen standard för innovationsledningssystem för att stötta kommunalt förnyelse- och omställningsarbete.

  Lyssna på en kärnfull dialog med Angelica Hafström, Uddevalla kommun, samt Ewa Svensson, Crearum, som båda har lång erfarenhet att arbeta med systematisk innovationsledning, där de delar med sig erfarenheter och tankar kring hur en standard för innovationsledningssystem kan användas som “en ledstång” för förnyelse och transformation ur ett kommunperspektiv. Det kommer finnas möjligheter att inkomma med frågor under dialogen. Frågorna som inkommer under dialogen kommer ge värdefull input till det fortsatta arbetet hos de som står bakom arrangemanget. Passet introduceras av Ingrid Kihlander, RISE.

  Medverkande:
  – Angelica Hafström, Uddevalla kommun
  – Ewa Svensson, Crearum
  – Ingrid Kihlander, RISE

  Arrangörer:
  – yrkesföreningen Innovationsledarna och dess tematiska mötesgrupp Implementing an Innovation Management System (TMG IIMS)
  – International Collaboration Platform for Innovation Management System, ICP4IMS (leds från RISE)

  Anmälan sker via angiven länk.
  Zoom-länk för digitalt deltagande kommer distribueras till föranmälda deltagare.

  Information

  Datum
  4 oktober, 2022
  Tid
  08:15–09:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Innovationsledarna TMG IIMS tematiska mötesgruppen Implementing an Innovation Management System, ICP4IMS International Collaboration Platform for Innovation Management System
  Kontaktperson
  Ingrid Kihlander
  E-post
  ingrid.kihlander@ri.se
  Länkar
  https://www.innovationsledarna.se/