Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 6 oktober, 2021 09:0010:00
 • Bron Innovation, Mittuniversitetet, Ånge kommun, Örnsköldsviks kommun
 • Seminarium/föreläsning
 • Samhällsbyggnad
 • Smart Snöröjning till frukost

  Att ploga och halkbekämpa är inte svårt men det är svårplanerat och kostsamt. Att använda smart teknik, som IoT och AI, skulle kunna möjliggöra bättre planering, nya analysmetoder och verksamhetsutveckling av snöröjning och halkbekämpning i kommunerna.

  I projektet tas forskning från Mittuniversitetet vidare, kommersialiseras av privata aktörer och ska nu testas i Örnsköldsvik och Ånge. Kommunerna som är olika stora både till yta och befolkningsmängd utgör en testbädd där de olika tekniska lösningarna ska utvecklas till en skalningsbar tjänst.

  Lösningarna bygger på IoT, AI och laserteknik som kan samla, analysera och visualisera information om bland annat snödjup och vägunderlag. Målet är att kunna hantera ökad osäkerhet och möjliggöra optimering av snöröjning för landets kommuner och i förlängningen skapa en skalbar lösning som kan exporteras till andra länder.

  Information

  Datum
  6 oktober, 2021
  Tid
  09:00–10:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Bron Innovation, Mittuniversitetet, Ånge kommun, Örnsköldsviks kommun
  Kontaktperson
  Jennie Söderström
  E-post
  jennie.soderstrom@broninnovation.se
  Föranmälan krävs
  Anmälan
  Det är kostnadsfritt att delta men föranmälan krävs. Länk till webinaret får du i bekräftelsemejlet som skickas till den e-postadress du anger vid anmälan.
  Länkar
  https://www.broninnovation.se/iot-smart-snorojning