Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2022 12:0016:00
 • Göteborg
 • Digital utvecklingsavdelning, Sahlgrenska Universitetssjukhuset
 • Öppet hus
 • sensLab Live! på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

  Är du nyfiken på digital teknik i vården? Under eventet sensLab Live! på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får alla som vill möjligheten att fysiskt prova på och uppleva olika typer av digital teknik som kan få en betydande påverkan på vården det kommande decenniet och framåt.

  sensLab är en fysisk plats på Sahlgrenska Universitetssjukhuset där patienter och vårdpersonal ska kunna ta fram och utvärdera innovativa koncept och prototyper tillsammans med utvecklare inom Automation, Uppkopplad hälsa och Visualisering. Här flyttar vi med oss utrustning från labbet och öppnar upp dörrarna till ett event för allmänheten.

  Under eventet kan du besöka olika stationer i en lokal som är belägen en trappa ned från huvudentrén till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Lokalen kallas DigITPulsen och här kommer du som besökare att fysiskt få prova, känna och uppleva exempelvis Virtual Reality, Augumented Reality och olika typer av uppkopplade produkter med sensorer som mäter hälsodata. Samtidigt beskriver vi vår riktning inom sensLab och områdena Automation, Uppkopplad Hälsa och Visualisering samt är öppna för diskussion kring utmaningar och idéer inom hälso- och sjukvården utifrån digital utveckling.

  Information

  Datum
  4 oktober, 2022
  Tid
  12:00–16:00
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Adress
  Blå stråket 5, Sahlgrenska sjukhuset, Göteborg
  + Google Map
  Arrangör
  Digital utvecklingsavdelning, Sahlgrenska Universitetssjukhuset
  Kontaktperson
  Jonas Landahl
  E-post
  jonas.landahl@vgregion.se
  Ingen föranmälan krävs, alla är välkomna! DigIT-pulsen finner du på Sahlgrenska sjukhuset, i bottenplan vid huvudentrén, vid Pressbyrån och Apoteket Kronan.
  Länkar
  https://www.sahlgrenska.se/om-sjukhuset/digitaliseringslyftet/digit-pulsen/