Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 8 oktober, 2020 11:0016:00
 • Maria Lindqvist (Finlandiabiosciences), Klas Palm (Uppsala Universitet)
 • Seminarium/föreläsning
 • Utbildning
 • Workshop
 • Regional utveckling
 • Prova på-workshop – ny app som gör vardagen roligare

  Vi utvecklar just nu en plattform/app som skall göra vardagen roligare och bättre för människor. Det kan till exempel handla om hjälp och kunskap för att komma igång och odla grönsaker, eller hur man kan börja byta saker med sina grannar. Våra idéer presenteras kort under denna Zoom-workshop, och alla som vill har möjlighet att testa tjänsten med oss. 

  I den här filmen presenteras några av de idéer som appen/plattformen bygger på: https://www.youtube.com/watch?v=IgRsYizNpvc Varje slide representerar en idé som kommer att kompletteras med ett informationspaket, i syfte att upplysa och utbilda. Till exempel, många vill gärna odla grönsaker, men få vet att man nu för tiden kan få hjälp av satellitbilder och information för att bättre förstå miljön grönsakerna odlas i, t.ex. information om mängden CO2 och NO2 i atmosfären eller mängden regn som faller i området.

  Under workshopen lär vi er steg för steg hur man går från en idé till en lösning baserat på kunskap och ny teknologi. Mer information om programmet kommer.

  Medverkar på seminariet gör:

  • Maria Lindqvist, doktor i medicinsk vetenskap från Karolinska Institutet, postdoc i cancer och muskulära sjukdomar Karolinska institutet, student på hållbart ledarskaps-linjen på Uppsala universitet, entreprenör och grundare av Finlandiabiosciences.
  • Klas Palm, doktor i kvalitetsteknik och projektledare och forskare på avdelningen för Industriell Teknik på Uppsala Universitet. Projektsamordnare för det universitetsövergripande forskningsutvecklingsarbetet inom Uppsala University Sustainable Initiative (UUSI).

  Program:
  Session 1: Bakgrund (hur allt började)
  Session 2, 3,4,5: Närmare detaljer om hjälp och utbildning i form av en arbetspaket
  Session6: Slutsats och framtidsaktiviteter

  Information

  Datum
  8 oktober, 2020
  Tid
  11:00–16:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Maria Lindqvist (Finlandiabiosciences), Klas Palm (Uppsala Universitet)
  Kontaktperson
  Maria Lindqvist
  E-post
  maria.lindqvist.9382@student.uu.se
  Ingen anmälan krävs det är bara och delta. Allt kommer att bandas om live strular så går det och kolla allt i efterhand. Du kan som deltagare ansluta när du vill under workshopen i Zoom. Vi börjar zoom sessionen kl 11. Zoom är aktiv under hela tiden Alla delar kommer att spela in på förhand och kan ses på Youtube. Kolla också på finlandiabiosciences på youtube ifall zoom inte kommer igång
  Länkar
  http://www.finlandiabiosciences.com