Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • 6 oktober 09:1510:00
 • Innovationslänken, Videum Science Park, Linnéuniversitetet
 • Seminarium/föreläsning
 • Näringslivsutveckling
 • Regional utveckling
 • Verksamhetsövergripande
 • #innovationsveckan Kronoberg – Problemförståelse leder dig till rätt lösning

  Ofta läggs majoriteten av vår tid på att finna en lösning när vi egentligen borde fokuserat ännu mer på att identifiera rätt problem. Varför är det så viktigt och hur identifieras rätt problem? Du som deltar kommer här att få med dig tankesätt och modeller att tillämpa i den egna verksamheten.

  Seminariet kommer behandla varför det är så viktigt att utgå från rätt problem och ge er insikt i varför det är viktigt att djupdyka i behovsanalysen innan en lösning eftersöks. Allt för ofta tenderar vi som människor och organisationer att snäva in för snabbt på en tilltänkt lösning, utan att förstå problemet i grunden. Med rätt behovsanalys och problemställning kan lösningarna/innovationerna bli helt annorlunda och mer framgångsrika.
  Du kommer få med dig bra modeller att tillämpa i den egna verksamheten.

  Eventet passar alla som vill arbeta med innovation och utvecklingsarbete inom offentliga organisationer såväl som näringslivet.

  Presentatörer är Miguel Salinas, som är en av tre programansvarig vid Innovationsmasterprogrammet hos Linnéuniversitetet och Jesper Lindahl , projektledare för Innovationslänken hos Videum Science Park

  Innovationslänken är ett samverkansprojekt mellan Videum Science Park, Linnéuniversitetet och Campus Ljungby och finansieras av Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond och Region Kronoberg.

  Information

  Datum
  6 oktober
  Tid
  09:15–10:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Innovationslänken, Videum Science Park, Linnéuniversitetet
  Kontaktperson
  Jesper Lindahl
  E-post
  jesper.lindahl@videum.se
  Föranmälan krävs
  Anmälan
  Eventet kommer att arrangeras digitalt på Teams. Anmälda deltagare kommer att få möteslänk via epost senast dagen innan arrangemangets starttid. Anmälan sker vid Videums webbplats.
  Länkar
  https://www.videum.se/innovationslanken