Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 3 oktober, 2022 08:1508:55
 • RISE, MDU, Enköping, Knivsta, Kungsbacka, Lidingö, Skellefteå och Strängnäs.
 • Seminarium/föreläsning
 • Ny rapport – tre insikter om förnyelse och transformation från Kommunledningspartnerskapet LOFT

  Vad är viktigt att fokusera på för att driva förnyelse och transformation för en kommunledning? Hur går man från tanke, till ord och sedan handling för att driva förnyelse? I en ny rapport delar kommunledningspartnerskapet LOFT insikter utifrån ett pågående forsknings- och innovationsprojekt i sex kommuner, i samarbete med MDU och RISE.

  I partnerskapet LOFT deltar kommunledningar från olika delar av Sverige för att tillsammans fördjupa sin kunskap inom ledning och styrning av förnyelse och transformation. Kommunledningarna som deltar skapar ett berikande partnerskap och bildar tillsammans ett växande kompetensnätverk som påskyndar och bidrar till utveckling. Partnerskapet drivs av forskare på RISE och Mälardalens Universitet och består av tre huvudsakliga delar: forsknings- och innovationsprojekt, omvärldsbevakning och erfarenhetsutbyte och särskilda insatser riktade mot en enskild partner. Genom partnerskapet får kommunledningar tillgång till RISE breda kompetens inom flertalet relevanta områden, som processer, transformation och innovation, teknologier, framtidsanalys, deltagarcentrerad design, interaktion, dataanlays och öppna lösningar som bygger på standarder.

  I seminariet möter du medlemmar i partnerskapet som delar insikter och erfarenheter från pågående forsknings- och innovationsarbete.

  Information

  Datum
  3 oktober, 2022
  Tid
  08:15–08:55
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  RISE, MDU, Enköping, Knivsta, Kungsbacka, Lidingö, Skellefteå och Strängnäs.
  Kontaktperson
  Carl Heath
  E-post
  carl.heath@ri.se
  Anmälan är öppen. Ingen föranmälan krävs.
  Länkar
  https://www.ri.se/sv/vad-vi-gor/projekt/loft-leda-och-organisera-fornyelse-och-transformation