Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 3 oktober, 2022 00:0010:15
 • DIGG, Upphandlingsmyndigheten, Vinnova, SKR
 • Seminarium/föreläsning
 • Nu startar Innovationsveckan – så skapar vi en rörelse tillsammans

  Initiativtagarna startar årets Innovationsvecka! För fjärde året i rad bjuder initiativtagarna DIGG, Upphandlingsmyndigheten, Vinnova och SKR in till Innovationsveckan. Det finns mycket innovationskraft i offentliga Sverige, både för mindre och större förändringar. Denna timme kommer vi att ta del av två storskaliga pågående förflyttningar.

  Viable cities och omställning till nära vård är båda exempel på arbeten som syftar på att bedriva systemförändring i större skala. Gemensamt är också att de samverkar med olika aktörer för att tillsammans hitta kraft och driva utveckling mot gemensamma mål. Initiativtagarna och representanter för de båda projekten kommer gemensamt diskutera erfarenheter kring att leda och driva omställning av komplexa system.

  Hur mobiliserar och formerar man en rörelse? Finns det en risk att vi tappar bort användaren när vi driver systeminnovation i stor skala? Hur blir mission-orienterat arbetssätt relevant för medborgare och medarbetare? Hur bedriver vi förändringsarbete i våra gamla organisatoriska strukturer som är logiska ur ett produktionsperspektiv, men idag kan vara hinder för offentliga verksamheters förnyelse och förmåga att adressera nya utmaningar? Det är några av frågorna vi kommer att beröra under denna timme.

  Välkommen till Innovationsveckan!

  Information

  Datum
  3 oktober, 2022
  Tid
  00:00–10:15
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  DIGG, Upphandlingsmyndigheten, Vinnova, SKR
  Kontaktperson
  Tove Löfgren
  E-post
  tove.lofgren@skr.se
  Länkar
  https://www.viablecities.se/
  https://skr.se/skr/halsasjukvard/utvecklingavverksamhet/naravard.6250.html