Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 6 oktober 08:1508:50
 • Kungsbacka kommun
 • Öppet hus
 • Invånarinvolvering
 • Kultur och fritid
 • Samhällsbyggnad
 • Morgonfika: Hur kan Minecraft användas som prototypverktyg för att öka tryggheten i samhället?

  Minecraft är ett spel som går ut på att bygga din värld med block och uppleva den med andra online. Lite som att bygga med Lego fast i datorn och med oändligt med klossar. Det finns många imponerade exempel på byggverk i Minecraft, alltifrån kända byggnader till hela städer. Men det är inte det vi ska fokusera på här!

  Under dagens morgonfika kommer vi nämligen att utforska hur spelet Minecraft kan användas som ett digitalt prototyp- och testverktyg vid utvecklingsarbete i offentlig sektor. Samt hur Minecraft kan användas för att involvera användare, utforska nya idéer och bättre förstå vilka lösningar som skapar bäst nytta dem vi är till för.

  Som exempel kommer vi visa ett pågående arbete som syftar till att öka tryggheten vid och runt biblioteket Fyren i Kungsbacka. I detta arbetet har medarbetare från Kungsbacka kommun involverat en gymnasielev som har byggt hela biblioteket Fyren och miljön runt den i Minecraft. Tillsammans kommer de arbeta vidare genom att använda Minecraft som ett prototypverktyg för att medskapa med invånarna, bl.a. ungdomar i Kungsbacka, för att utforska olika idéer och testa nya lösningar som kan öka tryggheten vid och runt biblioteket.

  Upplägg:
  – Vi börjar med ett kort reportage om arbetet med att öka tryggheten vid och runt biblioteket Fyren i Kungsbacka där Minecraft används som prototypverktyg i utvecklingsarbetet.
  – Efter det blir det panelsamtal där du kan ställa frågor och diskutera med panelen som består av medarbetare i Kungsbacka kommun som arbetar i projektet. En moderator finns också med för att ställa frågor som kommer via bl.a. chatten till panelen.

  Ta med din kaffe/te-kopp och anslut dig till vår digitala morgonfika kl. 8.15 på onsdag!

  Varmt välkommen!
  Kungsbacka kommun

  Information

  Datum
  6 oktober
  Tid
  08:15–08:50
  Hur kan man delta?
  Digitalt