Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 3 oktober, 2022 14:0014:45
 • SKR, Försöksverksamhetskommittén
 • Seminarium/föreläsning
 • Mera försök!

  För att möta framtida utmaningar behövs nya sätt att ta tillvara engagemang och kreativitet som finns inom kommunsektorn. I en värld där allt fler utmaningar är komplexa är det svårt att bara ha skrivbordslösningar. Vi behöver testa nya idéer och lära oss vad som fungerar och inte. Helt enkelt Försöka mera!

  Försöksverksamhetskommittén har i uppdrag att främja försöksverksamhet i kommuner. I ett samtal med Anders Teljebäck, särskild utredare, får vi ta del av utredningens arbete och hur tankarna går kring frågan om hur staten kan främja försöksverksamhet i kommunsektorn.

  Dalia Mukhtar-Landgren, forskare vid Lunds universitet, beskriver hur framväxten av testbäddar, experiment och piloter påverkar utvecklingsarbetet i städer och regioner. Vilka är lärdomarna och finns det frågor som är viktiga för kommittén att jobba vidare med?

  Josephine Jernberg, projektledare, Campus Ljungby, berättar om hur Ljungby kommun och region Kronoberg gemensamt utvecklar ett ”sömlöst” samarbete mellan regionen och kommunen när det gäller god och nära vård. Arbetet bedrivs i projektform och följs av Försöksverksamhetskommittén.

  Information

  Datum
  3 oktober, 2022
  Tid
  14:00–14:45
  Hur kan man delta?
  Digitalt