Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2019 09:0010:30
 • Stockholm
 • Vinnova, Governo och RISE
 • Seminarium/föreläsning
 • Invånarinvolvering
 • Styrning och ledning
 • Övrigt
 • Mer systematik – mer innovation?

  Ett seminarium som tar upp lärdomar från kommuners pågående arbete med innovationsprojekt, men också metodik som kan användas som stöd för att utveckla förmågan att leda för innovation.

  Hur kan offentlig sektor jobba mer systematiskt för att bli bättre på att leda för innovation? Och vilka utmaningar finns för att lyckas i detta arbete? Inom Vinnova har ett antal program startats för att testa ett behovsdrivet innovationsledningsstöd i olika typer av innovationsprojekt. Inom en av piloterna, i programmet Idéslussar i kommuner, finansierar Vinnova ett innovationsledningsstöd som drivs av Governo, RISE och Wexxa. Målsättningen är att genom ett systematiskt arbetssätt stärka den strategiska, taktiska och operativa förmågan att leda och organisera för innovation på alla nivåer (från högsta ledning till medarbetare) i kommuner. Karin Hovlin och Jon Jakobsson från Governo och Anna Mattsson från RISE berättar om resultat hittills och vi diskuterar metodik som kan användas som stöd för att utveckla innovationsledningsförmågan.

  På seminariet deltar också projektledarna Christine Oljelund, Angelica Hafström och Cathrin Andersson som delar med sig av konkreta lärdomar från idéslussar i tre kommuner: Stockholm, Uddevalla/Fyrbodal och Örebro.

  Seminariet vänder sig till ledare och medarbetare i offentlig sektor, näringsliv, akademi och till andra som är intresserade. Vi hoppas ni vill dela med er av era erfarenheter och tillsammans diskutera hur vi kan stärka innovationsförmågan i offentlig sektor!

  Observera att mötet även kommer att webbsändas, då behövs ingen förhandsanmälan. För att komma till webbsändningen, följ knappen till höger på denna sida.

  Information

  Datum
  4 oktober, 2019
  Tid
  09:00–10:30
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Nationellt via webben
  Adress
  Vinnova (Mäster Samuelsgatan 56, lokalen Nobel), Stockholm
  + Google Map
  Arrangör
  Vinnova, Governo och RISE
  Kontaktperson
  Karin Hovlin
  E-post
  karin.hovlin@governo.se
  Anmälan