Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 8 oktober, 2020 08:3010:30
 • Samordningsförbund
 • Seminarium/föreläsning
 • Arbetsmarknad
 • Hälsa sjukvård
 • Invånarinvolvering
 • Verksamhetsövergripande
 • Medborgare som medskapare – Så utvecklar vi samverkan inom offentlig verksamhet

  Välkommen att lyssna på fyra Samordningsförbund i landet som utvecklar välfärden genom användarinvolvering. Vad gör ett samordningsförbund? Hur lyckas vi utveckla samverkan genom användarcentrerad verksamhetsutveckling?

  Tillsammans stödjer och finansierar Samordningsförbund runt om i landet samverkan inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser (2003:1210) ger våra medlemmar möjlighet att utifrån gemensamma resurser utveckla metoder och arbetssätt för personer som är i behov av samordnat stöd för att närma sig arbete eller studier.

  Under detta webbinarium erbjuds en inspirationsföreläsning kring samverkan inom offentlig sektor. Vi har fokus på hur vi aktivt tillsammans med våra medborgare kan utveckla och effektivisera våra verksamheter och samverkansarbetet. Det är lätt att starta i möjliga lösningar när en verksamhet stöter på utmaningarna. Med vad är det egentliga behovet och när och hur kan vi på ett bra sätt ta reda på det?

  Medverkande är de fyra samordningsförbunden Huddinge Botkyrka Salem, Södertälje, Centrala Östergötland och Samspelet som under några år har använt sig av arbetsmetodiken tjänstedesign.
  Vi talar om Samordningsförbunden som plattform och varför vi valt aktiv användarinvolvering och ger olika exempel på utvecklingsarbeten som görs och gjorts med stöd av användarinvolvering d.v.s. tjänstedesign.

  Vi ser gärna att seminariet blir en dialog, ett tillfälle för erfarenhetsutbyte och inspiration.

  Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt inom ett par dagar t.o.m. två veckor efter.

  Information

  Datum
  8 oktober, 2020
  Tid
  08:30–10:30
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Samordningsförbund
  Kontaktperson
  Sofia Ahlström
  E-post
  sofia.ahlstrom@huddinge.se
  Anmälan
  Du kan fortfarande anmäla dig till webbinariet men också klicka på länken ovan som går direkt till webbinariet. När du klickar på direktlänken kommer du hamna i ett digitalt väntrum, du slussas vidare från väntrummet när föreläsarna är redo.
  Länkar
  https://samordningsforbundethbs.se/
  https://sfris.se/
  https://www.samspelet.se/
  https://samordning.org/sco/