Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2022 13:3015:00
 • Johanneshov
 • Stockholms stad
 • Seminarium/föreläsning
 • Konkreta innovationsprojekt i staden som testbädd

  Ibland kan det kännas som att samverkan mellan kommun, akademi och näringsliv är mycket ord. Men vad kan samarbetet leda till konkret? I Stockholm har vi utvecklat innovationsarbete inom stadens befintliga infrastruktur i en citygata, simhall och fiber.

  Välkommen att lyssna på våra samarbetspartners från akademi och näringsliv som samtalar med stadens medarbetare och chefer om behov, möjligheter och utmaningar i samverkande innovationsprojekt.

  Vid seminariet berättar Gemma Vall-Llosera, senior specialist and head of innovation for AI & automation vid Ericsson, om deras forskningssamarbete med KTH kring kvantumkommunikation som görs på stadens fibernät, Tord af Klintberg, forskare vid KTH, om deras forskning kring rening av vattnet med ljus som görs i en av stadens simhallar, och Jonas Mårtensson, professor vid KTH om deras forskning kring trafikens klimat- och bullerpåverkan som görs utifrån stadens innovationszon på Hornsgatan.

  Samtal med chefer inom staden förs sedan kring de möjligheter och utmaningar sådana här innovations- och forskningsprojekt medför.

  Moderator är Erica Eneqvist, projektledare vid stadsledningskontoret och doktor inom planering och beslutsanalys vid KTH. Hon har i sin forskning inriktat sig på kommuner och dess roll som offentlig aktör i ett förändrat landskap som präglas av samverkan, partnerskap och experimenterande verksamhet.

  Seminariet är både fysiskt och digitalt tisdag 4 oktober kl 13.30-15.00. Fika från 13.00.

  Sseminariet äger fysiskt rum i Stokabs lokaler (Stockholms stads fiberbolag) på Pastellvägen 6, Johanneshov. Närmaste T-bana är Skärmabrink. Finns även garage i huset.

  Anmälan sker till Anders Broberg via e-post: anders.broberg@sterikkom.se

  Digitalt kan seminariet följas via denna länk:
  https://live.mediaflow.com/13CCXT6GZ9

  Information

  Datum
  4 oktober, 2022
  Tid
  13:30–15:00
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Digitalt
  Adress
  Pastellvägen 6, Johanneshov
  + Google Map
  Arrangör
  Stockholms stad
  Kontaktperson
  Anders Broberg
  E-post
  anders.broberg@sterikkom.se
  För fysiskt deltagande krävs föranmälan till Anders Broberg via e-post.