Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 6 oktober, 2021 08:0009:00
 • SKR, Upphandlingsmyndigheten, Tierps kommun, Karlskrona kommun, Skellefteå kommun, Eskilstuna kommun, Linköpings kommun, Malmö stad
 • Seminarium/föreläsning
 • Invånarinvolvering
 • Verksamhetsövergripande
 • Facilitera välfärd och möta invånarbehov med upphandling som verktyg – framgångsfaktorer och utmaningar

  Ett upphandlingskonsortie av kommuner delar med sig av tankar och erfarenheter kring att upphandla nya digitala stöd innovationsfrämjande för att möta invånarbehov, både med och utan kommunen som mellanhand. Medverkar gör Niclas Brissmalm, Karlskrona, Mikaela Lindström, Tierp, Malin Bergvall, SKR och Maria Öhman Upphandlingsmyndigheten.

  Idag sätter vi ofta ett likhetstecken mellan välfärd och kommunens tjänsteleveranser. Men om man ser att välfärd handlar om den skillnad vi gör för och med medborgare, och vill ta vara på digitaliseringens möjligheter, behöver vi fundera på vilka behov vi ska lösa, våra arbetssätt och hur vi arbetar med nya partners.

  Hur kan vi bli bättre på att inte bara leverera och utan också facilitera välfärd och med det tänket också driva fram andra affärsmodeller?

  Kan kommuner i en rätt hanterat upphandlingsprocess driva på utvecklingen genom att vara bra på att företräda behoven och möjliggöra marknad att samskapa lösningar tillsammans både målgrupper och verksamheter?

  Detta är frågor konsortiet KASAM Innovation Partnerskap arbetar aktivt med i sitt upphandlingsarbete utifrån behovet känsla av sammanhang, KASAM. Konsortiet består av Tierp, Eskilstuna, Karlskrona, Skellefteå, Linköping och Malmö. Sveriges kommuner och landsting, SKR samordnar arbetet.

  Fler kommuner har också bidragit till att upphandlingen möjliggörs.
  Läs mer om konsortiets arbete på nedanstående länk.

  På frukostseminariet har du både möjlighet att lyssna på deltagarna och lyfta egna frågeställningar.

  Information

  Datum
  6 oktober, 2021
  Tid
  08:00–09:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  SKR, Upphandlingsmyndigheten, Tierps kommun, Karlskrona kommun, Skellefteå kommun, Eskilstuna kommun, Linköpings kommun, Malmö stad
  Kontaktperson
  Malin Bergvall, projektledare SKR
  E-post
  malin.bergvall@skelleftea.se
  Du kan delta i frukostseminariet via teamslänk nedan, ingen föranmälan krävs! Du som deltar kommer också ha möjlighet att ställa frågor och ha dialog med seminariedeltagarna, samt lämna in frågor via mentilänk i förväg.
  Länkar
  https://bit.ly/2YqqJOx
  https://skr.se/skr/integrationsocialomsorg/socialomsorg/digitaliseringinomsocialtjansten/upphandlingdigitalatjanstersomstarkerkasam.55678.html
  https://www.menti.com/xyjwev1u2i
  https://www.youtube.com/watch?v=D3KO7GM5EQM