Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2022 16:0016:45
 • Vinnova
 • Seminarium/föreläsning
 • Innovativ utveckling av hållbara livsmiljöer i Norge och Sverige

  Hur kan orter och kommuner utvecklas med hjälp av nya samverkansformer, designmetodik, arkitektur och ny teknik? Möt norska innovationsprogrammet Gnist och det svenska forsknings- och innovationsprojektet Duvedsmodellen som under detta seminarium berättar om lärdomar av innovativ utveckling av lokalsamhällen.

  Innovationsprogrammet Gnist, för kommuner som vill testa design som metod för att utforska nya lösningar på komplexa problemställningar och skapa mer hållbara samhällen i samspel med medborgare, lokala företag och andra aktörer.

  16 distriktskommuner har hittills varit med i programmet, och lärt sig hur designmetodik främjar samarbete och inkludering, som i sin tur kan fungera som en plattform för innovation.

  Malin Kock Hansen, senior rådgivare vid Design og arkitektur Norge (DOGA) beskriver hur Gnist arbetar med att skapa mer attraktiva och inkluderande samhällen i hela Norge att leva och arbeta i.

  Björn Hellström, professor på KTH och Tyréns, presenterar Duvedmodellen och möjligheterna att genom projektet visa vägen för utvecklingen av hållbara livsmiljöer och bidra till framtidens by- och samhällsbyggnadsutveckling i Sverige tillsammans med Fredrik Lindencrona, SKR.

  Duvedsmodellen är finansierad av Vinnova, här kan du läsa mer: https://www.duvedmodellen.se/om-projektet/

  Läs mer om Gnist-programmet här: https://doga.no/aktiviteter/arkitektur/gnist/gnist-innovasjonsprogram/

  Välkomna!

  Detta är ett av flera seminarier som Vinnova arrangerar under sin värddag den 4 oktober.

  Information

  Datum
  4 oktober, 2022
  Tid
  16:00–16:45
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Vinnova
  Kontaktperson
  Jonas Gumbel
  E-post
  jonas.gumbel@vinnova.se