Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober, 2021 13:0014:00
 • Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning, Stockholms stad
 • Seminarium/föreläsning
 • Skola och utbildning
 • Innovation som bidrar till att fler barn och unga ökar närvaron i skolan

  Med goda resultat fick barn, unga och deras vårdnadshavare stöd av skolsocionomer för ökad skolnärvaro, men skolsocionomerna ville att fler barn och unga skulle få möjlighet till stödet. Därför genomfördes nytänkande förändringar som gav nya resultat.

  Tillsammans tog skolsocionomer och föräldrarådgivare fram en arbetsmodell för arbetet med barn, unga, vårdnadshavare och berörd skolpersonal. Arbetsmodellen fick namnet Närvaroprogrammet. Modellen pilottestades i liten skala och följdes upp i samverkan med skolpersonal, barn, unga och vårdnadshavare.

  Parallellt gjordes förändringar i verksamhetens organisation– och lokalisation. Istället för att avgränsa stödet till särskilda skolor vidgades målgruppen till alla elever i åk 4–9 bosatta i Hässelby–Vällingby förvaltningsområde. Idag kan också unga och vårdnadshavare själva söka stödet.

  Hör skolsocionomerna Beilul Ghirmai, Jabez Sebhatu, Jihed Sassi och biträdande enhetschef Therese Holmkvist, biträdande enhetschef för förebyggande och behandling, berätta om innovationen Närvaroprogrammet.

  Det växande Stockholm stimulerar till nytänkande i arbetet med att förverkliga stadens vision – Möjligheternas Stockholm – och de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 där innovationer skapar förutsättningar för nya och bättre lösningar inom stadens verksamheter. Dessa lösningar ska bidra till en bättre samhällsservice och tillgänglighet, hållbar samhällsutveckling och högre livskvalitet för stockholmarna. För att lyckas krävs ett öppet och tillåtande ledarskap, ett aktivt medarbetarskap och en kultur där goda idéer utvecklas och skalas upp. Staden vill främja intern och extern samverkan samt ny teknik med AI och digitalisering. Stockholms stad deltar i innovationsveckan för att ta del av och dela lärdomar och erfarenheter som bidrar till höjd innovationskapacitet.

  Information

  Datum
  5 oktober, 2021
  Tid
  13:00–14:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning, Stockholms stad
  Kontaktperson
  Therese Holmkvist
  E-post
  therese.holmkvist@stockholm.se
  Öppen sändning. Ingen föranmälan behövs