Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 9 oktober, 2020 10:0012:00
 • DIGG – Myndigheten för digital förvaltning
 • Seminarium/föreläsning
 • Workshop
 • Övrigt
 • Innovation inom upphandlingar

  Vi välkomnar er till en webinar där vi diskuterar hur upphandlingar kan bli effektivare, mer konkurrenskraftiga och transparenta med öppna data.

  Under passet kommer presentationer med Q&A att hållas med följande teman:

  1. Representanter från Hansel, den statliga enheten för samordnad upphandling i Finland kommer att berätta om tjänsten granskaupphandlingar.fi som ger information om statens och kommunernas upphandlingar. Medborgare får information om vad staten och kommuner köper och till vilka ändamål offentliga medel används, samtidigt som tjänsten ger företag aktuell information om marknader.

  2. DIGG berättar vad som pågår för att digitalisera upphandlingsinformation i Sverige (om policyutvecklingen och om det Vinnova-finansierade Open Up projektet)

  3. Nationell skalning öppna data (NSÖD) presenterar en ny studie om nyttan och de samhällsekonomiska effekterna av att publicera leverantörsreskontra i Sverige (Tatjana Apanasevic, RISE)

  4. Open Up-projektet presenterar ett utkast på vägledning för myndigheter och kommuner om hur man lätt kan publicera upphandlingsdata och få stöd av vårt projekt (Pierre Mesure)

  Information

  Datum
  9 oktober, 2020
  Tid
  10:00–12:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  DIGG – Myndigheten för digital förvaltning
  Kontaktperson
  Toni Mickiewicz
  E-post
  tonimickiewicz@gmail.com
  Föranmälan krävs
  Anmälan
  Målgrupp: Myndigheter, kommuner samt företag som vill leverera till myndigheter/kommuner och förstå marknaden. Föranmälan krävs.
  Länkar
  https://openup.open-knowledge.se/
  https://www.granskaupphandlingar.fi/
  https://www.ri.se/sv/vad-vi-gor/projekt/nationell-skalning-oppna-data