Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 7 oktober 15:0015:45
 • Vinnova och SKR
 • Seminarium/föreläsning
 • Styrning och ledning
 • Verksamhetsövergripande
 • Innovation i offentlig sektor – nya siffror

  Innovation är nödvändig för kvalitet och effektivitet. Det är också avgörande för att kunna möta samhällsutmaningar och nå målen i Agenda 2030. Uppföljningen 2021 är gjord för att kunna följa utvecklingen över tid och bidra med ny data. Statistiken är tänkt att användas som underlag för beslutsfattande, debatt och forskning.

  Under 2021 har undersökningen Innovation i offentlig sektor 2019-2020 genomförts i syfte att öka kunskapen om innovation och innovationsaktiviteter i offentlig verksamhet. Undersökningen är en uppföljning av enkätstudien Innovationsbarometern som SKR, Sveriges Kommuner och Regioner genomförde med stöd av Vinnova år 2018.

  På seminariet presenteras några första siffror från undersökningen som även kommenteras av Klas Danerlöv från SKR och Dr Leif Denti, Göteborgs universitet.

  Om undersökningen
  Undersökningen 2021 genomfördes av Statistiska centralbyrån på uppdrag av Vinnova. Enkäter skickades till innovationsansvariga/kommunchefer inom samtliga statliga myndigheter och landets alla kommuner och regioner, samt till cirka 5 000 offentliga arbetsställen. I enkäterna ställdes frågor om strategi, faktiska innovationer och innovationsaktiviteter, faktiska innovationer på arbetsstället och innovationsaktiviteter.

  Välkomna!

  Information

  Datum
  7 oktober
  Tid
  15:00–15:45
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Vinnova och SKR
  Kontaktperson
  Nina Widmark
  E-post
  nina.widmark@vinnova.se
  Länkar
  https://www.vinnova.se/kalenderhandelser/2021/10/innovation-i-offentlig-sektor--nya-siffror/