Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober 14:0015:00
 • Energimyndigheten, Naturvårdsverket, Upphandlingsmyndigheten, Vinnova
 • Seminarium/föreläsning
 • Hållbarhet
 • Näringslivsutveckling
 • Innovation i konkurrens

  Vi testar nya metoder för att driva innovation i konkurrens. Genom att kommunicera behov eller aktuella samhällsutmaningar brett stimuleras marknaden som helhet och möjliggör för flera lösningar.

  Vi är en del av Miljömålsrådets program Staten går före som arbetar i myndighetssamverkan. Genom våra tre exempel vill vi, med detta webbinarium, inspirera till att använda marknadens aktörer för att lösa offentliga behov och samhällsutmaningar.

  Maria Edholm, Vinnova, presenterar en innovativ upphandling med agenda 2030 som ledstjärna. Upphandlingen gäller klimatsmart och hållbar catering och använder smakprovning och hållbarhetsredovisning som utslagsgivande kriterier för att utse leverantör. Kontraktet baseras enbart på kvalitet för högsta klimatnytta.

  Lena Stig, Naturvårdsverket, berättar hur innovationstävling kan användas för att ta oss an stora komplexa miljöutmaningar. Vi får höra mer om tävlingen med utmaningen: Hur skyddar, transporterar och kommunicerar vi mat i framtiden? Hur gör vi det samtidigt som vi förvaltar planetens alla resurser väl?

  Malin Hedström, Energimyndigheten, presenterar hur upphandling kan användas i stället för bidrag. Upphandling har resulterat i 6 + 2 stycken avtal med innovationsplattformar från norr till söder i Sverige. Syftet är att stötta och påverka accelerationen av startups och utveckling av nya energilösningar på väg mot kommersialisering och vidare expansion och export.

  Information

  Datum
  5 oktober
  Tid
  14:00–15:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt