Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober, 2020 12:1012:50
 • Helsingborg
 • Helsingborg Stad
 • Seminarium/föreläsning
 • Verksamhetsövergripande
 • Helsingborg Stad – en av Europas mest innovativa städer

  Helsingborg utsågs nyligen till en av Europas mest innovativa städer. Det är en utmärkelse som EU-kommissionen delar ut till den europeiska stad som bäst kan visa sin förmåga att nyttja innovation för att förbättra invånarnas livskvalitet. Lyssna på en paneldiskussion om vår resa dit vi är nu och hur vi arbetar med innovation.

  Helsingborg utsågs nyligen till en av Europas mest innovativa städer. Det är en utmärkelse som EU-kommissionen delar ut till den europeiska stad som bäst kan visa sin förmåga att nyttja innovation för att förbättra invånarnas livskvalitet. Tidigare innovationshuvudstäder är Barcelona, Amsterdam, Paris, Aten och Nantes.

  Så vad kännetecknar en innovativ stad?

  En innovativ stad fokuserar inte på teknologi och prylar. Istället handlar det om en innovationskultur som genomsyrar hela verksamheten. Om att våga testa, testa och testa igen. Men kanske mest av allt om att betrakta framtiden utifrån att ingenting är omöjligt, bara ogjort.

  En innovativ stad utvecklas med omtanke om invånarna, och tillsammans med dem. Där finns det mängder av olika sätt att engagera sig och påverka. Och när närmare 100 olika företag och organisationer från olika delar av världen bestämmer sig för att tillsammans utveckla framtidens smarta, omtänksamma och hållbara stad – då kan det verkligen hända.

  En innovativ stad är en stad som både delar med sig och lär av andra. På så sätt accelereras innovationsarbetet i många andra städer runt om i världen. Vi står ju trots allt inför liknande utmaningar.

  På så vis är en innovativ stad en förutsättning för en innovativ värld.

  Välkommen på lunchföreläsning på Hbg Works! Sveriges första kommunala accelerator. Hbg Works bidrar till stadens gemensamma kraft för att utveckla framtidens Helsingborg – en kommun som är snabbare, smartare och enklare. Delta genom att besöka Hbg Works (anmälan krävs) eller via livestreaming på webben (ingen anmälan).

  Ta med din lunch och låt den smaka samtidigt som du inspireras och har möjlighet att delta i intressanta diskussioner om innovation.

  Lunchföreläsningen leds av en moderator. Det blir plats för samtal och frågor. Du kan delta genom att besöka Hbg Works eller via liveströmningen på webben. Välkommen!

  OBS!
  Du måste registrera dig för att delta på plats.

  Länk till livesändning publiceras cirka 30 minuter före sändning här: https://hbg.works/live. Du kan ställa frågor via livesändning och en inspelning delas efteråt.

  Information

  Datum
  5 oktober, 2020
  Tid
  12:10–12:50
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Digitalt
  Adress
  HBG Works, Helsingborg
  + Google Map
  Arrangör
  Helsingborg Stad
  Kontaktperson
  Max Larcombe
  E-post
  max.larcombe@helsingborg.se
  Föranmälan krävs
  Anmälan
  Länkar
  https://hbg.works
  https://www.instagram.com/hbgworks
  https://innovation.helsingborg.se
  https://h22.se