Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2022 08:3015:00
 • Revingeby
 • MSB, MSB:s Verklighetslabb, WIN Guard; NUC (Nationellt utvecklingscentrum för räddningstjänsten)
 • Workshop
 • Hantering av släckvatten dag 2 – Möjligt att rena på plats?

  Välkomna till en testdag för rening av kontaminerat släckvatten från bränder. Innovationsbolag demonstrerar, testar och diskuterar problembild och förslag på innovativa idéer och lösningar på plats i MSB:s Verklighetslabb i Revinge. Vi kommer att ha kontaminerat släckvatten från bilbränder som vi skall försöka rena i flera steg.

  Många olika ämnen kan förekomma i släckvatten såsom olja och partiklar, men även metaller, PAH, PFAS, toxiner, olika organiska och oorganiska ämnen samt flyktiga ämnen. Att köra vattnet till destruktion är väldigt dyrt då stora mängder släckvatten produceras vid en släckinsats. Vilken förmåga finns idag att rena och eventuellt återanvända släckvatten på plats? Vilken förmåga behöver vi ha? Hur ser möjligheter till innovation ut?

  Information

  Datum
  4 oktober, 2022
  Tid
  08:30–15:00
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Adress
  Räddningsvägen 14, Revingeby
  + Google Map
  Arrangör
  MSB, MSB:s Verklighetslabb, WIN Guard; NUC (Nationellt utvecklingscentrum för räddningstjänsten)
  Kontaktperson
  Johan Persson
  E-post
  johan.persson@winway.se
  Aktiviteten riktar sig till räddningstjänster, miljöansvariga och innovatörer som är intresserade av att bidra till nya lösningar för hur kontaminerat släckvatten kan renas och eventuellt återanvändas. Dagen består av demonstrationer på plats och diskussioner om såväl problembild som möjliga lösningar. Du som är innovatör kan få möjlighet att öka din förståelse för problemet, bolla idéer och anmäla intresse att demonstrera en egen lösning på plats. Antalet platser är begränsat.
  Länkar
  https://www.msb.se/verklighetslabb
  https://winway.se/win-guard/
  https://www.rsgbg.se/om-oss/nationellt-utvecklingscenter/
  https://www.msb.se/sv/amnesomraden/skydd-mot-olyckor-och-farliga-amnen/raddningstjanst-och-raddningsinsatser/metod-och-teknikutveckling-for-raddningstjansten/