Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 3 oktober 10:0018:00
 • Revingeby
 • MSB, MSB:s Verklighetslabb, WIN Guard; NUC (Nationellt utvecklingscentrum för räddningstjänsten
 • Workshop
 • Grön omställning & cirkulär ekonomi - innovativa lösningar för en hållbar framtid
 • Innovation i kris - nya arbetssätt och lösningar i tider av kris
 • Hantering av släckvatten dag 1 – En utmaning för kommunal räddningstjänst

  Välkomna till demonstration och workshop med räddningstjänst och innovatörer om hur släckvatten enkelt kan avskiljas, ledas och samlas upp. Vi testar olika metoder på plats på MSB:s övningsfält i Revinge i verklighetsnära miljöer.

  Aktiviteten riktar sig till räddningstjänster och innovatörer som är intresserade av att bidra till nya lösningar för hur släckvatten enkelt kan ledas och samlas upp med så lite läckage som möjligt. Det är en praktisk aktivitet där du som kommer från räddningstjänsten kan delta i en simulerad insats och få möjlighet att pröva nya lösningar – egna eller andras. Du som är innovatör kan få möjlighet att öka din förståelse för räddningstjänstens behov eller anmäla intresse att pröva en egen lösning i ett verklighetsnära scenario.

  Information

  Datum
  3 oktober
  Tid
  10:00–18:00
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Adress
  Räddningsvägen 14, Revingeby
  + Google Map
  Arrangör
  MSB, MSB:s Verklighetslabb, WIN Guard; NUC (Nationellt utvecklingscentrum för räddningstjänsten
  Kontaktperson
  Tanja Ståhle
  E-post
  tanja.stahle@msb.se
  Kommer du från räddningstjänsten kan du delta i genomförande av insats med fokus på omhändertagande av släckvatten som simuleras på plats. Kommer du som innovatör kan du få din lösning prövad i en live-simulerad insats. Alla som deltar förväntas ha en aktiv roll och bidra till kunskaps- och erfarenhetsutbyte om behov och lösningar för omhändertagande av släckvatten. Observera att anmälan krävs och att antalet platser är begränsat. Denna aktivitet hör ihop med demonstration och workshop på samma plats den 4 oktober om hur släckvatten kan renas. Anmälan görs separat till respektive dag.
  Länkar
  https://www.msb.se/verklighetslabb
  https://winway.se/win-guard/
  https://www.msb.se/sv/amnesomraden/skydd-mot-olyckor-och-farliga-amnen/raddningstjanst-och-raddningsinsatser/metod-och-teknikutveckling-for-raddningstjansten/
  https://www.rsgbg.se/om-oss/nationellt-utvecklingscenter/