Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 7 oktober, 2020 11:0013:30
 • Varberg
 • Gothenburg Tech Week, Halland Tech Week, Alexandersoninstitutet
 • Seminarium/föreläsning
 • Arbetsmarknad
 • Hållbarhet
 • Jämlikhet
 • Styrning och ledning
 • Hållbarhet i flera led – från digitalisering till bolagsbyggande

  6–9 oktober anordnas flera programpunkter av olika arrangörer i Halland under paraplyet Halland Tech Week. Du får lära dig mer om ny teknik, digital omställning, AI, VR m.m. och får möjlighet att möta företagsledare, inspiratörer och forskare.

  Hållbarhet. Många tänker i första hand på miljö och klimat, vilket är helt rätt! Men det är så mycket mer. Hur applicerar vi hållbarhet i flera olika led? Och hur kan vi få in ett hållbart tänkande i allt vi gör? Tre talare kommer under 60 minuter dela med sig av olika paralleller av hållbarhet. Allt från affärs- och bolagsbyggande till inkluderande digitalisering.

  AGENDA
  10.45 Samling för er som deltar fysiskt

  11.00 Välkomna både fysiska och digitala deltagare!

  11.05-11.25 Ebba Fröling, MYCORENA – Att bygga ett bolag från grunden
  Att starta ett bolag är lockande för många. Du får chansen att vara din egen chef, du får en ny slags kontroll över val och beslut och du kan sätta dina egna arbetstider. Allt detta stämmer, men det är så mycket mer som måste finnas med i kalkylen.

  Under detta block kommer ni få följa med på Ebba Frölings resa som COO på Mycorena, ett av Sveriges snabbast växande foodtechbolag. Ebba kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge konkreta tips på hur du kan tänka om du går i tankar på att starta bolag.

  11.30-11.50 Sandra Matsson, RISE – Inkluderande digitalisering med hjälp av spelifiering
  Vilken roll har teknologi i en organisation? Hur gör man en teknologi inkluderande utan att exkludera? Och hur kan man ta hjälp av gamification? Det är viktigt att tänka över teknikens roll vid en implementering samt hur du får personal eller kunder att bli motiverade av att använda ett nytt system. Motivationen ökar användning, tillit samt nöjdhet. Ett sätt att inkludera är via spelifering.

  Sandra forskar inom Människa-Automation interaktion och digitalisering med fokus på att stötta operatörer i komplexa miljöer. Hon disputerade 2018 inom komplex slutmontering med titeln “Towards increasing operator wellbeing and performance in complex assembly”. Sandra är automationsingenjör samt har en kandidat inom Psykologi och hennes forskning fokuserar på operatörens kognition.

  11.55-12.25 Elin Hartelius (Impact Arena) – Företagskulturen, varför är den viktig för tillväxt
  Att starta ett bolag innebär många saker. I början handlar det mesta om produkt, kund, prissättning och ditt fokus är troligen 100% externt. I takt med att du växer bolaget från de ursprungliga 3 grundarna, till 10 till 20 och kanske till 50 medarbetare, behöver du ömsa skinn ett antal gånger och som grundare/VD fokusera alltmer på interna faktorer. Ett bolag och personerna i bolaget behöver en hållbar företagskultur, utan den blir bolaget och dess anställda bräckliga. Du som grundare / ägare måste fokusera på företagets långsiktiga vision, bygga ledningsgruppen som tar dig dit och samtidigt kommunicera, engagera, coacha, rekrytera och ibland säga upp medarbetare. Hur hanterar du allt detta? Vad behöver du göra för att förbereda dig själv och ditt bolag för att bli den bästa versionen av sig själv?

  Elin Hartelius är en av grundarna till Impact Arena, ett konsultbolag som stöttar grundare och VD på snabbväxande bolag i frågor som organisation, ledarskap, medarbetarskap och företagskultur.

  12.30 Interaktiv lunch (för deltagare som är på plats fysiskt) – fokus på att dela tankar och erfarenheter kring hållbarhet i olika led.

  Information

  Datum
  7 oktober, 2020
  Tid
  11:00–13:30
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Digitalt
  Adress
  Campus Varberg Otto Torells gata 16, Varberg
  + Google Map