Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 8 oktober 10:1511:00
 • Äldreförvaltningen Stockholms stad
 • Seminarium/föreläsning
 • Hälsa sjukvård
 • Jämlikhet
 • Övrigt
 • Hållbar hälsa e-tjänst och app

  För att främja ett aktivt och hälsosamt åldrande har Hållbar hälsa tagits fram och finns nu som både som e-tjänst och app. Där har vi samlat information kring hälsa och hur olika faktorer påverkar helheten för seniorer i Stockholms stad. Kom och lyssna hur vi gick tillväga och hur Hållbar hälsa är utformad och kan användas.

  Informationen i Hållbar hälsa är lättlästa med korta och informativa texter samt bilder. Detta för att väcka nyfikenhet och intresse för att vilja veta mer. Här hittar seniorer information och stöd som kan hjälpa dem att behålla en god hälsa, oavsett hur behoven ser ut. De kan räkna ut sitt BMI och energiintag, läsa om att förebygga undernäring, få tips på mellanmål, fysisk aktivitet eller hitta stadens mötesplatser. Hållbar hälsa ger inspiration till att ta hand om sig – hela livet.

  Det växande Stockholm stimulerar till nytänkande i arbetet med att förverkliga stadens vision – Möjligheternas Stockholm – och de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 där innovationer skapar förutsättningar för nya och bättre lösningar inom stadens verksamheter. Dessa lösningar ska bidra till en bättre samhällsservice och tillgänglighet, hållbar samhällsutveckling och högre livskvalitet för stockholmarna. För att lyckas krävs ett öppet och tillåtande ledarskap, ett aktivt medarbetarskap och en kultur där goda idéer utvecklas och skalas upp. Staden vill främja intern och extern samverkan samt ny teknik med AI och digitalisering. Stockholms stad deltar i innovationsveckan för att ta del av och dela lärdomar och erfarenheter som bidrar till höjd innovationskapacitet.

  Information

  Datum
  8 oktober
  Tid
  10:15–11:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Äldreförvaltningen Stockholms stad
  Kontaktperson
  Annica Håkansson
  E-post
  annica.a.hakansson@stockholm.se
  Föranmälan krävs
  Anmälan
  Länkar
  https://etjanst.stockholm.se/hallbarhalsa/