Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober 11:3012:15
 • Business Region Göteborg
 • Seminarium/föreläsning
 • Hållbarhet
 • Näringslivsutveckling
 • Göteborg – Sveriges innovationsmotor: Gothenburg Green City Zone testar framtidens utsläppsfria transportsystem. Här och nu.

  Gothenburg Green City Zone är en zon där vi testar framtidens transportsystem – ny teknik i både fordon och infrastruktur. Målsättningen är att transporterna inom zonen ska vara utsläppsfria redan 2030. Vi pratar om ett helt nytt utsläppsfritt transportsystem, och det kräver att vi tänker om, tänker nytt och tänker tillsammans.

  I Göteborg finns det en alldeles särskilt stark tradition och vilja till samarbete som förvandlat regionen till Sveriges innovationsmotor. Vi har sett prov på hur företag, forskning och det offentliga tillsammans testat allt från nya elbusslinjer till framtidens mer hållbara sätt att bo. Göteborg har blivit en plats där idéer förverkligas och där vi tillsammans hittar snabbare och mer kraftfulla sätt att närma oss framtidens hållbara lösningar. Och det är precis den sortens samarbete som nu ska skapa Gothenburg Green City Zone. Det är en zon där vi vill väcka intresse för nya lösningar, välkomna och testa innovationer, lära tillsammans och visa omtanke för varandra, för näringslivet, närmiljön och för klimatet.

  Gothenburg Green City Zone har kallats en världsunik omvandling av en stad. Men vad är det med satsningen som gör den unik? Vad krävs för att lyckas och var ligger de största utmaningarna? Detta är några av de frågeställningar som lyfts i ett samtal mellan Thomas Andersson, chef med ansvar för Göteborgsmobiliseringen inom Volvo Cars, Pia Sandvik, vd på RISE Research Institutes of Sweden och Maria Strömberg, avdelningschef Kluster & innovation, Business Region Göteborg.

  Deltagare:
  Thomas Andersson, Volvo Cars
  Pia Sandvik, RISE Research Institutes of Sweden
  Maria Strömberg, Business Region Göteborg

  Moderator: Lars Bern, Business Region Göteborg

  Information

  Datum
  5 oktober
  Tid
  11:30–12:15
  Hur kan man delta?
  Digitalt