Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2021 10:0012:00
 • Stockholms stad
 • Seminarium/föreläsning
 • Invånarinvolvering
 • Skola och utbildning
 • Styrning och ledning
 • Verksamhetsövergripande
 • Från budget till verklighet – Hur får vi det att hända?

  I kommunens budget framkommer tydligt att vi ska vara mer innovativa och utveckla verksamheten med fokus på dem vi är till för. Vi ska samverka, samarbeta och nå våra mål på mest effektiva sätt. Detta betyder förnyelse och förändring, förändringsarbete och förändringsledning i kombination med ett aktivt medarbetarskap. Hur gör vi detta?

  Öppet seminarium om lärdomar från olika verksamheter inom Stockholms stad. Under seminariet får du inblick i olika verksamheters förändringsresa. Seminariet sänds digitalt via länk https://live.mediaflow.com/17AMPD9RJD

  För detaljerat program och information ladda ner appen Möt Stockholm, appen är orange och finns att ladda ner under stadens interna appar, på appstore eller Google play, eller använd länken https://welcome.meetappevent.com/mot-stockholm?eventid=502895 i din webbläsare. OBS! vid inloggning kan koden hamna i skräpposten.

  Stockholms stads innovationsdirektör, Karin Ekdahl Wästberg inledningstalar och sedan möter vi några av kommunens verksamheter som berättar om sina förändringsresor. Du möter bland annat kockarna i Grimsta förskolor, får en inblick i arbetet med förbättringsförslag och processråd på socialtjänsten i Farsta stadsdelsförvaltning och får en del teori kring förändringsledning. Stockholmshem berättar också om arbetet med testbäddar i Gröna Solberga och hur boende och företag involveras.

  Syfte med aktiviteten är att inspirera stadens (kommunernas) verksamheter till nytänkande och mer innovativt arbete.

  Mål med aktiviteten är att tydliggöra hur det övergripande budgetuppdraget om att arbeta mer innovativt i praktiken kan ske i olika verksamheter i våra kommuner.

  Målgrupp för aktiviteten är kommunens egna verksamheter, andra kommuner och övriga intresserade.

  Varför deltar Stockholms stad i nationella innovationsveckan?
  Det växande Stockholm stimulerar till nytänkande i arbetet med att förverkliga stadens vision – Möjligheternas Stockholm – där innovationer skapar förutsättningar för nya och bättre lösningar inom stadens verksamheter. Dessa lösningar ska bidra till en bättre samhällsservice och tillgänglighet, hållbar samhällsutveckling och högre livskvalitet för stockholmarna.

  För att lyckas krävs ett öppet och tillåtande ledarskap, en kultur där goda idéer utvecklas och samverkan främjas samt ny teknik med AI och digitalisering. Stockholms stad deltar i innovationsveckan för att ta del av och dela lärdomar och erfarenheter som bidrar till höjd innovationskapacitet.

  Information

  Datum
  4 oktober, 2021
  Tid
  10:00–12:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Stockholms stad
  Kontaktperson
  Christine Oljelund
  E-post
  christine.oljelund@stockholm.se
  Digital direkt webbsändning https://live.mediaflow.com/17AMPD9RJD Program och information: https://welcome.meetappevent.com/mot-stockholm?eventid=502895 OBS! vid inloggning kan koden hamna i skräpposten.
  Länkar
  https://welcome.meetappevent.com/mot-stockholm?eventid=502895