Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 8 oktober 00:00
 • Forskarhubben, Infotail, Curiosity Shop
 • Övrigt
 • Invånarinvolvering
 • Regional utveckling
 • Skola och utbildning
 • Verksamhetsövergripande
 • Övrigt
 • Forskarhubben lanserar Samskapandeguiden och erbjuder en tre dagars Q&A om innovation, samskapande och kreativa processer

  Hur gör man för att samskapa lösningar med utgångpunkt i målgruppers egna idéer och behov? Och hur kan organisationer ta vara på den inneboende expertisen? Forskarhubben främjar samskapande, samutforskande och samlärande. Fråga oss vad du vill om innovation, kreativitet och samskapande och ta del av vår nya guide för egna samskapande processer!

  Under den 8 oktober kommer vi att släppa vår samskapade samskapandeguide som har sitt ursprung i behov hos offentlig sektor och näringsliv att samverka med civilsamhälle samt civilsamhällets behov att driva egna behovsbaserade processer. Genom samtal, intervjuer och referensgruppers bidrag har vi tagit vara på dessa stakeholders perspektiv för att bidra med konkreta verktyg. Lanseringen innebär att vi lägger upp guiden på vår hemsida. Vi kommer inte att ha något annat releaseevent på plats vid detta tillfälle.

  Guiden lyfter fram design thinking som verktyg och guidar läsaren i de olika stegen att utreda behov, hitta idéer och ta fram prototyper.

  Inför lanseringen, mellan 5 oktober-8 oktober, kommer Forskarhubben att facilitera en digital frågelåda dit vem som helst kan skicka in frågor och få experthjälp! Frågorna och svaren kan komma att publiceras på hubbens hemsida och våra mötesplatsers, Agensarenan.se och infolabbet.se, hemsidor.

  Frågelådan och lansering sköts av:

  Sharon Lindberg, senior designer, doktorand med fokus på etisk design i praktiken och Samskapandeguidens författare

  Erika Tanos, human insight expert och innovationsfacilitatör

  Elin Sporrong, Beslutsanalytiker, social entreprenör och doktorand med fokus på etiska frågor gällande AI-praktiker i den högre utbildningen

  Information

  Datum
  8 oktober
  Tid
  00:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Forskarhubben, Infotail, Curiosity Shop
  Kontaktperson
  Elin Sporrong
  E-post
  info@forskarhubben.se
  Du som besöker oss under innovationsveckan har möjlighet att skicka in frågor via vår frågelåda som kommer att publiceras på vår forskarhubbens hemsida. Du kan även skicka oss meddelanden via våra sociala kanaler på Facebook eller LinkedIn. Mellan den 5-8 oktober, kommer hubbens innovationsexperter att kontinuerligt besvara frågor och publicera frågor och svar, så att fler personer kan ta del av dem. Genom att fråga, bidrar du till ett bättre kunskapsläge för hubbens besökare och filantroper!
  Länkar
  https://www.forskarhubben.se/Samskapandeguiden
  https://www.facebook.com/Forskarhubben
  https://www.linkedin.com/company/forskarhubben/
  https://curiosityshop.se/