Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober, 2020 16:0016:15
 • AllAgeHub, Göteborgs Universitet
 • Seminarium/föreläsning
 • Hälsa sjukvård
 • Fikaseminarium: Artificiell intelligens och åldrande – Hur kan äldre nå en utökad rättslig beslutskapacitet med hjälp av ny teknologi?

  I detta "fikaseminarium" presenteras en kort film om ett nytt projekt inom Age-Cap: Artificiell intelligens och åldrande – Hur kan äldre nå en utökad rättslig beslutskapacitet med hjälp av ny teknologi?"

  Testbädden AllAgeHub stödjer aktiviteter för att öka förståelsen och stimulera tillämpning av AI-baserad teknik inom vård och omsorg. Matilda Arvidsson forskar interdisciplinärt inom AI och rätten med fokus på beslutsstöd, teknikutveckling och rättigheter vid juridiska institutionen, Göteborgs universitet.
  Utöver det projekt inom Age-Cap som hon presenterar här leder hon även ett Vinnova-finansierat forskningsprojekt som syftar till att utveckla ett AI-baserat utvärderingsinstrument för rättsligt beslutsfattande inom Migrationsverket. Hennes tidigare forskning fokuserar på den internationella rättens reglering av integreringen mellan människa och teknologi, med fokus på genus- och rättighetsfrågor.

  Information

  Datum
  5 oktober, 2020
  Tid
  16:00–16:15
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  AllAgeHub, Göteborgs Universitet
  Kontaktperson
  Leif Sandsjö
  E-post
  leif.sandsjo@allagehub.se
  Föranmälan krävs
  Anmälan
  Anmälan görs i formuläret på vår hemsida och länk till det digitala seminariet kommer att skickas till den mailadress du anger senast dagen före seminariet.
  Länkar
  https://allagehub.se