Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 6 oktober 10:0010:45
 • Helsingborgs stad
 • Seminarium/föreläsning
 • Arbetsmarknad
 • Demokrati
 • Hållbarhet
 • Integration
 • Invånarinvolvering
 • Jämlikhet
 • Samhällsbyggnad
 • Skola och utbildning
 • Ett par exempel på innovation från Helsingborg

  Vi delar med oss av några innovationscase som vi jobbar med just nu. Välkommen att lyssna, ställa frågor och komma med egna inspel!

  Under programpunkten kommer ett par kollegor från vår organisation att vara med. Det blir kortare presentationer följt av ett gemensamt avslutande samtal. Här kan du få en liten inblick i de case vi kommer prata om:

  Fula fiskar eller hållbara torskar med ny spårningsteknik. Har du någonsin reflekterat över om den fisk du köper är fiskad på ett hållbart sätt, eller att det verkligen är den fisk som står på paketet? 30 % av all fisk som säljs i världen är felmärkt. I ett världsunikt projekt har vi som första kommun spårat torsk från båten ända ut till stadens skolor och vårdboenden med hjälp av den senaste blockchain-tekniken. Välkomna att följa med på torskens resa!

  Laiban är ett innovationsprojekt med syftet att se till att så mycket information som möjligt som rör barnens förskolegång blir tillgängligt för dem. Detta ökar barnens självständighet och delaktighet, vilket leder till större inflytande och förståelse för deras vardag, vilket ökar kvaliteten på deras utbildning. Laiban är en app på en iPad som sitter uppe hela dagen för att tillhandahålla all den här informationen.

  Hur stimulerar vi engagemanget i stadsbyggnadsprocessen hos invånarna? Hur ökar vi förståelsen mellan stad och medborgare? Hur kan vi skapa tillsammans? Helsingborg är med och utvecklar en helt ny app, Stadslabbet, där Augmented Reality, medborgardialog och samskapande kombineras för att försöka lösa dessa frågor.

  Ett demensvänligt Helsingborg – hur vi utgår från en gemensam utmaning och genom att förstå målgruppens behov blir en smartare och mer omtänksam stad.

  Att bli intervjuad för ett nytt jobb är utmaning för många av oss. En del har kanske aldrig varit på en jobbintervju. För vissa är det svårt att ge utförliga svar när man har ett annat modersmål. Och för många av våra Invånare gäller båda dessa saker samtidigt. Med Emely kan man öva på både intervjuer och sin svenska på egen hand – när man vill och kan, vilken tid på dygnet som helst. Emely är en virtuell dialogrobot och hennes funktionalitet baseras på maskininlärning som är en typ av artificiell intelligens.

  Information

  Datum
  6 oktober
  Tid
  10:00–10:45
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Helsingborgs stad
  Kontaktperson
  Lovisa Snekkersten
  E-post
  lovisa.snekkersten@helsingborg.se
  Ingen anmälan krävs. Du deltar genom att klicka på "länk för digitalt deltagande". Koppla gärna upp några minuter innan det drar igång.
  Länkar
  https://innovation.helsingborg.se/initiativ/blockkedja-for-sparbarhet-och-avtalsuppfoljning/
  https://innovation.helsingborg.se/initiativ/roboten-svarar-pa-forskolebarnens-fragor/
  https://innovation.helsingborg.se/initiativ/demensvanligt-helsingborg/
  https://innovation.helsingborg.se/initiativ/emely-trana-anstallningsintervju-med-en-robot/