Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober 15:0016:00
 • E-kampen
 • Seminarium/föreläsning
 • Arbetsmarknad
 • Näringslivsutveckling
 • Skola och utbildning
 • E-kampen – testa, träna och tävla i entreprenörskap!

  Hur kan vi vara med stärka eleverna drivkraft och motivation? E-kampen är ett kostnadsfritt utbildningskoncept som vänder sig till åk 7-9 där eleverna får möjlighet att utveckla sina drivkrafter, idéer och sin kreativitet. Kom med och lyssna till hur E-kampen fungerar och hur ni skulle kunna jobba med det på din skola!

  Att jobba med entreprenörskap som en röd tråd genom skolsystemet är något som skolans styrdokument har beskrivit och betonat under en längre tid. Men många skolor uttrycker att det kan vara svårt att konkretisera vad det innebär i vardagen och vad entreprenöriellt lärande innebär i handling. E-kampen är ett enkelt och roligt koncept för både pedagoger och elever, där eleverna i praktiken får utveckla sin kreativitet och omvandla idéer till målinriktade, värdeskapande handlingar. Att jobba med entreprenöreillt lärande ger inte bara eleverna verktyg för en framtida arbetsmarknad utan ger även målshöjande effekter då eleverna får möjlighet att sätta sitt lärande i sammanhang och en förståelig kontext.

  Under detta informationsmöte får du veta hur E-kampen och övningen “Entreprenör för en dag” går till och hur det skulle kunna fungera på din skola.
  Många skolor har redan idag kopplat E-kampen till sin SYV-plan och till hela skolans ansvar för arbetet med vägledning och framtidsfrågor.
  I grunden handlar konceptet om att stärka eleverna entreprenöriella förmågor samt ge dem en inblick i hur det kan vara att skapa sina egna förutsättningar genom att ha verktyg att genomföra sina egna idéer.

  Initiativtagare till E-kampen är Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och drivs av Emax Ekonomiska förening med stöd från Skolverket och Hakon Swenson Stiftelsen.

  Du kan läsa mer om E-kampen på www.ekampen.se

  Föreläsare på seminariet är Mia Carlén, Verksamhetsledare för E-kampen.

  Information

  Datum
  4 oktober
  Tid
  15:00–16:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt