Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 9 oktober, 2020 09:0010:00
 • Camanio AB, RISE
 • Konferens
 • Seminarium/föreläsning
 • Workshop
 • Hälsa sjukvård
 • Digitala omsorgsmöten i pandemins spår – Hur tar vi trygga och säkra videomöten till äldreomsorgen?

  Under våren 2020 har digitala vårdmöten exploderat i användning med en ökning på 1000% i vissa regioner, men vad sker inom omsorgen? Kan digitala möten ge ett tryggt och säkert alternativ till de fysiska mötena även inom äldreomsorgen och hur arbetar vi för att göra det möjligt? Vi bjuder in till ett liveseminarium med panelgäster.

  Coronapandemin har gjort att fler fått upp ögonen för digitala vårdmöten. Mellan januari och maj hade de privata digitala vårdgivarna drygt 800 000 besök, jämfört med 1,1 miljoner under hela förra året. Även på vårdcentralerna har den digitala kontakten med patienter ökat. Bara i Västerbotten har antalet digitala vårdbesök ökat med över 1000 % såväl inom sjukhusvård som inom primärvården. Därmed har många patienter kunnat undvika långa och, för vissa, energikrävande resor.

  Men vad sker inom omsorgen? Inte minst under rådande pandemi finns det tydliga nyttor i att smittspridningen kan begränsas och att kontakt som inte kräver det fysiska besöket kan upprätthållas på ett tryggt sätt. Genom att anpassa det digitala mötet till äldreomsorgens krav och individens behov kan vi skapa goda förutsättningar för videomöten som ett tryggt alternativ för säker kommunikation.

  Moderator: Maria Gill, Senior strateg inom digital hälsa och välfärdsteknik från RISE

  Panelgäster:
  * Ingrid Grange, Digitaliseringsstrateg Alingsås kommun
  * Malin Drugge, Kvalitetssamordnare Kalix kommun
  * Nasim Farrokhina, Forskningschef och chefsläkare på Kry

  Paneldiskussion:
  – Hur används digitala möten inom omsorgen? Har det skett en liknande explosionsartad tillväxt av digitala möten inom äldreomsorgen?
  – När är det lämpligt med digitala omsorgsmöten?
  – Hur kan vi anpassa och tillgängliggöra digitala omsorgsmöten?
  – Vad krävs för att kommuner, verksamheter och de äldre skall komma igång?
  – Kan trygga omsorgsmöten genomföras med konsument-lösningar?

  Tillsammans tittar vi på utvecklingen av digitala omsorgsmöten och jämför med digitala vårdmöten. Vi undersöker hur verksamheter och individen kan dra nytta av det digitala mötet, samt vilka hinder som kan uppstå på vägen mot breddinförande. Välkommen!

  Information

  Datum
  9 oktober, 2020
  Tid
  09:00–10:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt